La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 20 settembre 2017

Reuniunea anuală a profesorilor din cadrul proiectului de Limbă, Cultură și Civilizație Română

 La 14 septembrie, sub patronajul Ambasadei, a avut loc, la sediul Accademia di Romania a Roma, reuniunea anuală a profesorilor de limba română din Italia, colaboratori ai Institutului Limbii Române (ILR) în cadrul proiectului de predare a cursului de Limbă, Cultură și Civilizație Română (LCCR) în unitățile de învățământ din Peninsulă. La întâlnire au participat directorul ILR, Corina Cherteș, consilierul ILR și responsabil al proiectului în Italia, Eugenia Caraiman, profesori de limba română din cele 16 regiuni italiene incluse în proiect, precum și reprezentanții misiunii diplomatice a României la Roma.

Reuniunea a oferit prilejul unui bilanț al activității anului școlar 2016-2017, precum și a propunerilor de activități și evenimente pentru anul școlar care urmează să înceapă. Au fost de asemenea prezentate trei noi cadre didactice participante la proiect, admise în urma concursului organizat de ILR în luna septembrie, acesta fiind și un semn al dezvoltării unui format prin care limba și cultura română prinde rădăcini tot mai puternice în sistemul de învățământ din Italia.

Le dorim profesorilor și elevilor români din Italia mult succes în noul an școlar, în care Ambasada va fi, ca și în anii anteriori, alături de ei. Cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească este unul din proiectele prin care statul român urmărește păstrarea identității lingvistice și culturale a elevilor originari din România, precum și dinamizarea dialogului și a proiectelor de interes european între instituțiile de învățământ din România și Italia.

Fonte:Ambasada Romaniei in Republica Italiana

Nessun commento:

Posta un commento