La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 12 luglio 2015

Operele lui Brâncuşi la Torino


 Domnişoara Pogany III şi Prinţesa X, alături de alte câteva opere (un "Sărut" din ghips), precum şi o serie de fotografii pe care însuşi maestrul Constantin Brâncuşi le-a făcut unor opere ale sale: toate aceste opere sunt expuse la Galeria de Artă Modernă (GAM) din Via Magenta n. 31 10128 Torino şi pot fi admirate până pe data de 19 iulie 2015, în cadrul expoziţiei "Modigliani e la Bohème di Parigi".

 Expoziţia este structurată în 5 secţiuni, a doua intitulându-se tocmai "Modigliani/Brâncuşi şi sculptura". Comunicatul de presă ilustrează faptul că "din 1909 şi până în 1914 Modigliani s-a dedicat exclusiv sculpturii, aplicând modelul său de sinteză la faimoasele capete alungate, cu gâtul lung şi ochii fără pupile. Această secţiune analizează în mod special confruntarea cu operele marelui său prieten, Constantin Brâncuşi, alături de care a studiat şi a împărtăşit pasiunea pentru curbele ample şi armonioase".

 Alţi artişti în expoziţie, alături de Brâncuşi şi Modigliani: Soutine, Utrillo, Chagall, Gris, Marcoussis, Survage, Picasso.

Sursa:Citta' di Torino

Nessun commento:

Posta un commento