La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 11 agosto 2020

Italia: Tânăr român, exploatat pe caniculă, până la moarte! Patronul șantierului, anchetat

Un român a murit după ce a săpat, o zi întreagă, sub arșita soarelui, pe un șantier din Italia.

Costel Mereuță avea 35 de ani și era rezident în Verona. El a murit la sfârșitul lunii iulie, iar acum procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele patronului șantierului, anunță presa străină.

„Mereuţă şi alţi doi muncitori şi-au început ziua de lucru la ora 7.30, la 12 au luat o pauză, la 13 şi-au reluat activitatea. Sub un soare arzător, cei trei au efectuat pe tot parcursul zilei săpături pentru introducerea unor tuburi în pământ.

În jurul orei 17, românul a început să se simtă rău, la faţa locului fiind solicitată intervenţia ambulanţei, care l-a transportat la spital.

Câteva ore mai târziu, tânărul a murit, medicii susţin că decesul s-a produs în urma unui stop cardiac provocat de temperaturile ridicate şi de expunerea îndelungată la soare.

Autopsia va fi cea care va stabili cu exactitate cauzele morţii, dacă stopul cardiac a fost determinat de caldura excesivă ori de probleme de sănătate mai vechi.

Şi ceilalţi doi muncitori au fost afectaţi de caniculă, însă în cazul lor nu s-a impus spitalizarea. Anchetatorii fac verificări privind modul de respectare a normelor de siguranţă la locul de muncă şi dacă românul lucra cu forme legale”, potrivit gazetaromânească.com

Autor: Radu Novac

9 august 202

Sursa: gazetaromânească.ro

Nessun commento:

Posta un commento