La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 11 agosto 2020

Românca dispărută acum 15 ani în Italia, descoperită cu ajutorul Facebook! Era sclavă!

O româncă dispărută în urmă cu 15 ani în Italia a fost găsită în câteva ore cu ajutorul rețelei de socializare.

Rețelele de socializare au devenit un mijloc modern și rapid de descoperire a persoanelor dispărute de ani de zile. Un astfel de exemplu este cel al unei românce care a plecat acum 15 ani în Italia. Gabriela Cozobeac, în vârstă de 44 de ani, a fost fost găsită în câteva ore cu ajutorul Facebook. Fata româncei a depus o reclamație la Poliție iar apoi a sesizat dispariția mamei sale pe rețeaua de socializare.

A plecat la muncă în septembrie 2004

Femeia a părăsit țara în septembrie 2004, împreună cu o femeie care i-a promis că o va ajuta să își caute un loc de muncă în Italia.Atunci când a plecat, Gabriela avea 28 de ani. ea locuind în satul Mlenăuți din comuna Hudești, județul Botoșani, având o fiică. Femeia a crezut că își va putea ajuta fiica dacă va pleca în străinătate. Ea a avut încredere în femeia care i-a promis locul de muncă și a plecat în Italia.

În următoarele trei luni, Gabriela a vorbit cu familia. Dar apoi orice legătură s-a întrerupt. Rudele nu au reușit să găsească ruda plecată în straintate, în ciuda demersurilor făcute. Atunci când a ajuns în Italia, românca a fost dusă în Sicilia. Apoi ea a fost ‘vândută’, ajungând în Calabria.

Românca dispărută, găsită de fiica ei pe Facebook

Fiica Gabrielei Cozobeac a povestit că familia a mers la Poliție încă de atunci pentru a depune reclamații privind dispariția femeii.

În ciuda sesizărilor, Gabriela a rămas dispărută timp de 15 ani. Recent fiica ei, Florentina Apăscăriței, a reclamat-o pe mama sa ca fiind dispărută. Apoi a lansat un apel pe Facebook.

„A fost dorința mea de a-mi găsi mama cu orice preț. De asta am mers din nou la poliție pentru a anunța dispariția. Mereu am purtat în suflet și în inimă câteva întrebări la care nu aveam răspuns. Acum am reușit să vorbesc cu ea și am întrebat-o dacă nu vrea să revină în țară. Răspunsul ei a fost afirmativ. Doar că nu a putut promite un termen.

Faptul că am apelat la toate mijloacele pentru a o găsi a fost pentru a-mi dovedi mie, dar și celorlalți, că atunci când dorești să găsești pe cineva se poate orice. Iar acest caz este un exemplu pentru toți”, a spus fiica femeii, Florentina Apăscăriței, potrivit antena3.ro.

Autor: Magda Ionescu

8 august 2020

Sursa: evz.ro

Nessun commento:

Posta un commento