La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 26 ottobre 2020

Comunitățile de români din Spania si Italia sprijină financiar dezvoltarea și progresul României

Comunicat de presă 

Pe 15 octombrie, organizațiile Expert Forum, Motivation Romania și Recorder vor fi prezente la prima ediție online a Cercului Donatorilor din Barcelona, organizat în parteneriat cu GRASP Milano.

Cercul Donatorilor este o inițiativă ce facilitează sprijinul diasporei pentru proiectele care accelerează dezvoltarea și progresul României. 

Pe 15 octombrie, de la ora 20.00 CET (21.00 ora României), românii din Spania, Italia dar și din alte țări, vor avea oportunitatea de a cunoaște și susține financiar trei inițiative ale unor organizații cu impact pentru România: 

● Proiectul VotCorect al Expert Forum, pentru o monitorizare independentă a alegerilor parlamentare din decembrie; 
● Un Fond al Scaunelor Rulante pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, operat de Motivation Romania. 
● Un documentar - radiografie a sistemului de sănătate după 30 de ani, a responsabilităților pentru starea de fapt și a felului în care sunt folosite resursele ce-i sunt alocate, realizat de Recorder; 

Evenimentul include prezentările celor 3 proiecte de către organizațiile promovate, sesiuni de întrebări și răspunsuri și donații ale participanților prin intermediul platformei Crowdcast.

Înregistrarea participanților se face aici: https://www.crowdcast.io/e/cercul-donatorilor-barcelona

Pentru persoanele ce nu pot participa, donațiile pot fi făcute si anterior evenimentului prin Pagina GoFundMe (https://www.gofundme.com/f/cercul-donatorilor-barcelona-editia-2020). 

Cercul Donatorilor din Barcelona este format dintr-un grup de 5 prieteni, tineri profesioniști români din Catalonia, care au decis să construiască și în Barcelona o platformă care să permită diasporei să se implice pozitiv în schimbările de acasă sprijinind inițiative civice sau sociale relevante. Cercul Donatorilor din Barcelona face parte dintr-o rețea de cercuri de donatori similare inspirate de The Funding Network din Marea Britanie. 

GRASP – Global Romanian Society of Young Professionals a fost fondată în 2008 și este o rețea de tineri români profesioniști care doresc să se implice și să colaboreze în proiecte ce vizează modernizarea și dezvoltarea României. GRASP Milano a fost înființată în luna mai 2019 cu scopul de a forma o rețea de tineri profesioniști și studenți români care vor să împărtășească experiențele și cunoștințele lor cu ceilalți români. 


Nessun commento:

Posta un commento