La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 1 ottobre 2020

Connectarts - Perspective: "European Tour Online" o campanie online de promovare a tinerilor muzicieni români


Comunicat de presă 

În perioada 2-23 octombrie 2020, pe platforma ConnectArts.ro, Asociația Culturală ISVOR, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, inițiază o campanie online de promovare a tinerilor muzicieni români intitulată „ConnectArts – Perspective: European Tour. Online”. Astfel, răspunzând invitației organizatorilor proiectului, reprezentanțele Institutului Cultural Român de la Berlin, Budapesta, Londra, Madrid, Praga, Roma, Stockholm și Viena vor difuza – prin intermediul canalelor proprii de promovare – un număr de 10 materiale video realizate cu și despre/pentru tinerii implicați în proiectul „ConnectArts – Perspective” 2020. 

Pentru ca muzica lor să ajungă la un public cât mai numeros și în același timp să aibă o expunere cât mai largă, Accademia di Romania in Roma se alătură acestei inițiative și va promova, în perioada 2-23 octombrie 2020, începând cu ora 15:00 (ora Italiei), pe pagina de Facebook a instituției (https://www.facebook.com/AccademiaDiRomania/), seria întâlnirilor muzicale cu unii dintre cei mai talentați tineri muzicieni români. 

Program:  

Vineri, 2 octombrie 2020, ora 15:00 (ora Italiei): BUCHAREST FLUTE QUARTET 

Interpreți:Carla Stoleru, Elena Greciuc, Lorena Palade și Mihai Vaida 
Piesă:Flatuorde Gabriel Mălăncioiu 

Luni, 5 octombrie 2020, ora 15:00 (ora Italiei):ȘTEFAN STOIANOVICI TRIO 

Interpreți: Ștefan Stoianovici – pian,Alexandru Marin – chitară bas șiGabriel Matei – tobe 
Piesă: Fantasma de Ștefan Stoianovici 

Miercuri, 7 octombrie 2020, ora 15:00 (ora Italiei): Duo STRATULAT - ȚIMIRAȘ 

Intrepreți: Raluca Stratulat – vioară șiAndreea Țimiraș – violoncel 
Piesă: Passacaglia de Johan Halvorsen 

Vineri, 9 octombrie 2020, ora 15:00 (ora Italiei): Duo PETHŐ 

Intrepreți: Rebeka Pethő – flaut și Csaba Pethő Csaba – chitară 
Piesă: Six Romanian Dances de Béla Bartók

Luni, 12 octombrie 2020, ora 15:00 (ora Italiei): BUCHAREST GUITAR QUARTET

Interpreți:Mădălin Antonesei, Alexandru Mihalcea, Bogdan Cioceanu și Mădălina Petre
Piesă: Bluezilian de Clarice Assad 

Miercuri, 14 octombrie 2020, ora 15:00 (ora Italiei): Duo CÎRCIU - GOLOGAN 

Interpreți:Roxana Ioana Cîrciu – pian șiAndrei Gologan – pian 
Piesă: Feria de Maurice Ravel 

Vineri, 16 octombrie2020, ora 15:00 (ora Italiei): Marta POPOVICI & On The Fly 

Interpreți:Marta Popovici – voce,Bogdan Tănase – chitară, Lucas Contreras – chitară,Alexandru Marin – contrabas/bas electric șiGabriel Matei – tobe 
Piesă: Mind Games de Bogdan Tănase și Marta Popovici 

Luni, 19 octombrie 2020, ora 15:00 (ora Italiei): GAMELAN JEPUN BALI 
Interpreți:Lucian Zbârcea, Luca Draghici, DanDe Popescu, Lavinia Iancu, Simon Duduica, Irina Vesa, Bemby Narendra, Andreea Ivan, Leon Mladin și Miruna Maria (instrumente tradiționale balineze)
Piesă:Panguripan de DanDe Popescu 

Miercuri, 21 octombrie 2020, ora 15:00 (ora Italiei): RVQ: RADU VÂLCU QUARTET 

Interpreți:Radu Vâlcu – chitară,Andrei Petrache – pian, moog,Răzvan Florescu – vibrafon, percuții tradiționale (udu, darbuka, bongos),Mihai Balabaș – vioară, live electronics și Alexandru Badea – tobe Piesă: Far Ahead 

Vineri, 23 octombrie 2020, ora 15:00 (ora Italiei): „ARS SPIRITUM” TRIO 

Interpreți:Lavinia Opriș – oboi,Alexandra Stanciu – fagot șiSebastian Antoneac – clarinet 
Piesă: Concert Suite de Ange Flegier 

ConnectArts.ro este un hub cultural online / platformă educațională non-formală prin care artiștii sunt sprijiniți și încurajați să creeze proiecte colaborative, interculturale și interdisciplinare. În 2018 au fost realizate portofolii profesionale pentru 15 proiecte muzicale, respectiv 40 de tineri muzicieni (18-35 ani) de factură clasică. Anul acesta au fost realizate portofolii pentru 10 formații camerale de muzică clasică, contemporană, jazz și world music, respectiv pentru 40 de tineri muzicieni din România. 

In total, platforma connectarts.ro a realizat 28 portofolii pentru 71 participanți – 28 prezentări narative, 536 fotografii, 158 minute video, 194 minute audio.„ConnectArts – Perspective” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), organizat de Asociația Culturală ISVOR în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică București (UNMB), Radio România Muzical, Teatrelli, Muzeul Național de Istorie a României, Grădina Botanică „Dimitrie Brandza" a Universității din București, Caro Cultura. Parteneri media: Zile și Nopți, BookHub, Radio România Cultural, Iqads, CIMRO, Agenția de cArte, Observator Cultural, Promenada Culturală, Bucharest Cultural Events. 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. 

Mai multe informații despre proiectul ConnectArts găsiți pe www.connectarts.ro și despre proiectele dezvoltate de Asociația Culturală ISVOR pe www.isvor.ro









Nessun commento:

Posta un commento