La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 7 ottobre 2020

România:Alegeri pentru Senat și Camera Deputaților – 6 decembrie 2020 .În străinătate alegerile se vor desfășura în zilele de 5 și 6 decembrie 2020




Biroul electoral de circumscripție 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara ţării 

Termen limita de înscriere: 22 octombrie 2020

Votul prin corespondenta - 22 Octombrie 2020 este ultima zi în care alegătorii cu domiciliul sau reședința în străinătate se pot înregistra on-line, pe site-ul www.votstrainatate.ro, cu opțiunea pentru Votul prin corespondenta! 

Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate care doresc sa-si exercite dreptul la vot prin corespondență la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, se pot înregistra, până cel mai târziu pe 22 octombrie 2020, pe platforma www.votstrainatate.ro, gestionată de Autoritatea Electorală Permanentă. 

Procedura de înregistrare a alegătorilor se realizează exclusiv on-line și nu presupune deplasarea sau prezența la sediul misiunii diplomatice sau oficiului consular.” 

Înregistrarea ca alegător prin corespondență, se face prin completarea unui formular aflat pe pagina de internet a Autorității Electorale Permanente. 

Înregistrarea ca alegător la o secție de votare în străinătate s-a încheiat la data de 21 septembrie 2020. 

Situația înregistrărilor poate fi vizionată pe pagina de internet a Autorității Electorale Permanente (link catre www.votstrainatate.ro) .

Pentru înregistrarea ca alegător prin corespondență sunt necesare următoarele acte: 
- copia scanată a actului de identitate, care să fie valabil în ziua completării formularului; 
-o copie scanată sau o fotografie a documentului care dovedește dreptul de ședere în străinătate, eliberat de autoritățile străine 

Lista documentelor care atestă reședința în străinătate, potrivit OMAE nr. 1627 din 26.08.2019 poate fi consultată Aici 

Cadrul legislativ care reglementează desfășurarea alegerilor Cadrul legislativ care reglementează desfășurarea alegerilor pentru Senat și Deputaților poate fi consultat Aici .


Orice eventuale modificări legislative sau decizii privind organizarea alegerilor parlamentare din acest an, în contextul pandemiei Covid-19, vor fi aduse, de îndată, la cunoștință publică. 

Nessun commento:

Posta un commento