La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 3 aprile 2021

Badanta acuzată pe nedrept de înșelăciune, declarată nevinovată de judecător, acuză la rândul ei bătrânul de calomnie

„A furat!”, bătrânul din Nocera calomniator ajunge la proces pentru acuzații false contra badantei.



Bătrânul a calomniat-o pe îngrijitoarea unei femei, acuzând-o de abuz de încredere cu scopul de a-și însuși o sumă de bani(circonvenzione dell'incapace), infractiune foarte gravă. Potrivit inculpatului, această sumă nu i-ar fi fost datorată. 
Ancheta a demarat datorita unui denunț pe care bătrânul de 70 de ani l-a depus la instanța civilă din Nocera Inferiore pentru a obține restituirea sumei de bani. 
Ulterior învinuirii, badanta în vârstă de 46 de ani a depus la rândul ei o plângere pentru calomnie. 
In urma cercetărilor penale a rezultat că nu există niciun element care să susțină ipoteza infracțiunii abuz de încredere și nici banii nu i-au fost plătiți badantei fără acordul angajatoarei. 
Disputele datează din 8 iulie 2016 în Nocera Inferiore, ajungând acum în primă instanță după ce procurorul a depus rechizitoriul. Din fericire, Judecătorul a dispus închiderea cazului pentru faptă inexistentă.  
Bătrânul de 70 de ani care a fost trimis în judecată badanta este acuzat acum de calomnie. La finalul procesului, s-a ajuns la concluzia că suma de bani a fost plătită în mod legal  iar acuzatia nu a fost fondată. Disputa cu privire la beneficiarul legitim al celor 1500 de euro s-a încheiat, iar acum persoana denunțată este denunțător. 
Acest articol face parte din Campania in scopul informării corecte a badantelor din Italia. Sfatul unui  jurist vă poate ajută să evitați situațiile la limita legalității și chiar denunțurile penale. Uneori chiar și o fapta bună poate fi interpretată de autoritați că fiind infracțiune, deoarece de cele mai multe ori, este greu de dovedit adevărata intenție, riscând astfel acuzarea pe nedepret si închisoarea pentru fapte la care poate nici nu v-ați gândit in acel moment. 

 Întrucât puțin se știe despre fapta de "circonvenzione dell'incapace" sau abuzul de încredere asupra persoanei vulnerabile, Romeninitalia.com a demarat o campanie de informare a persoanelor din această categorie profesională, de orice naționalitate, de pe teritoriul Italiei care profesează în domeniul ingrijirii bătrânilor. 
În cadrul acestei campanii, vom publica articole cu explicații ale hotărârilor judecătorești pronunțate împotriva badantelor, vom organiza interviuri și dialoguri cu scopul de a răspunde întrebărilor și de a preveni astfel săvârșirea fără intentie sau din eroare a faptelor împotriva persoanelor vârstnice. Necunoașterea legii nu este o apărare potrivită pentru nicio persoană. In Italia fapta de abuz de încredere asupra persoanei vârstnice este pedepsită cu închisoarea de la 2 la 6 ani și cu amenda. Pentru mai multe informații scrieți-ne la adresa: donnebadanti@gmail.com

 Sursa:Il Mattino

Nessun commento:

Posta un commento