La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 24 aprile 2021

L'omino rosso, della scrittrice e sceneggiatrice romena contemporanea Doina Ruști.

In questo romanzo l'autrice racconta la storia di una donna quarantenne e della sua relazione con un sorprendente personaggio che la condurrà in un vortice di allucinazioni in un Paese delle Meraviglie virtuale, un paesaggio che spazia dal realismo più crudo all’onirico più poetico. 
Il libro sarà disponibile in libreria dal 22 aprile. 
 Romanul Omulețul roșu de Doina Ruști, publicat în traducere italiană la cunoscuta editură Sandro Teti din Roma, în traducerea prof. Roberto Merlo de la Universitatea din Torino, va fi prezent în librăriile italiene începând cu data de 22 aprilie a.c. 
La lansarea volumului, alături de scriitoare, vor participa prof. Roberto Merlo, traducătorul volumului și Sandro Teti, editorul volumului, iar ES Alfredo Durante Mangoni va avea o scurtă intervenție. 
Evenimentul este susținut de Institutul Cultural Român prin Accademia di Romania in Roma și promovat de TVR Internațional, Radio România Actualități, Radio România Cultural și Radio România Internațional. Programul „I Mercoledì Letterari” inițiat de Accademia di Romania în urmă cu trei ani, și-a propus să prezinte și să promoveze opere ale scriitorilor români recent traduse și publicate la edituri din Italia, precum și cărțile unor autori italieni care abordează teme legate de cultura română. 

 Pentru mai multe informații vizitați: icr.ro

Nessun commento:

Posta un commento