La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 27 agosto 2016

Astazi, 27.08.2016, zi de doliu naţional in Italia

Președintele Klaus Iohannis a exprimat solidaritatea față de poporul italian, atât în nume personal, cât și în numele românilor, transmițând, totodată, condoleanţe familiilor și apropiaților victimelor, precum și urări de însănătoșire grabnică pentru cei răniți.

 „Cu profundă tristeţe am aflat despre cutremurul care a afectat centrul Italiei în cursul nopții de 23 spre 24 august, soldat cu regretabile pierderi de vieți omenești, răniți, persoane dispărute sau evacuate, importante pagube materiale. Din păcate, acest cutremur de magnitudine importantă ne readuce în memorie un alt eveniment tragic din istoria recentă a Italiei, seismul din orașul Aquila din 2009”, se arată în mesajul Președintelui României.
 (Mesajul de condolianţe al Preşedintelui Klaus Iohannis adresat preşedintelui Republicii Italiene Sergio Mattarella)

Sursa:Ambasada Romaniei in Repubbblica Italiana

Nessun commento:

Posta un commento