La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 12 marzo 2019

Diaspora:S a înregistrat oficial primul partid al Diasporei,Partidul Diaspora Română,un partid adresat tuturor românilor ,un partid al românilor din străinătate dar și al familiilor și al prietenilor acestora din țară

Comunicat de presă

12 martie 2019

În data de 6 martie 2019, Tribunalul Municipiului București a admis cererea de înregistrare a Partidului Diaspora Română PDR, a dispus înregistrarea acestuia, i-a acordat personalitate juridică de la data rămânerii definitive a sentinței și l-a înscris în registrul partidelor politice aflat la Grefa Tribunalului București.

Acest partid a luat ființă deoarece membrii fondatori și toți cei care au participat de la început la acest proiect politic dedicat tuturor românilor, consideră că problema emigrației masive a poporului român este o problemă de interes național major dacă nu chiar vital pentru România.

În acest context, iată care sunt principalele obiective politice ale PDR:

 - Crearea condițiilor și promovarea măsurilor de susținere a românilor care doresc să se întoarcă în România.

- Redarea demnității tuturor românilor și recunoașterea patriotismului ca factor indispensabil în menținerea în viață a culturii, a tradițiilor și a credinței strămoșești, într-un cuvânt, a națiunii române.

- Combaterea și eliminarea fracturii dintre românii din țară și cei din Diaspora, indusă și susținută prin politicile iresponsabile de învrăjbire socială între români.

 - Militarea pentru o Uniune Europeană a națiunilor, nu o Uniune Europeană supranațională.

- Apărarea drepturilor tuturor românilor, indiferent de locul în care trăiesc și muncesc.

Pentru înlăturarea oricăror confuzii privitoare la formațiunile politice care s-au înființat sau se vor înființa în Diaspora, PDR face următoarele precizări:

- PDR nu a promovat și nu a participat la așa-zisul miting al Diasporei din 10 august 2018 de la București și nici la ideile celor care l-au dorit și continuă pe aceeași direcție deoarece nu împărtășim mesajele de ură și dezbinare la adresa poporului român, indiferent de preferințele electorale ale acestuia.

 - PDR a promovat și a participat la Referendumul pentru familie din 6-7 octombrie 2018, deoarece noi credem că familia este și trebuie să rămână cea care se întemeiază pe uniunea dintre un bărbat și o femeie.

- PDR consideră vinovate de situația actuală a României, în primul rând toate partidele care s-au aflat la guvernare din 1990 încoace, dar, totodată trebuie să ne considerăm vinovați cu toții, deoarece fie am fost indiferenți, fie neam complăcut, fie ne-am lăsat manipulați de către cei care ne-au condus destinele.

 - PDR are convingerea că renașterea României va începe odată cu întoarcerea acasă a românilor obligați să emigreze.

Cei care împărtășesc ideile noastre și doresc să ni se alăture, fie înscriindu-se în partid, fie ca simpatizanți, au la dispoziție toate datele noastre de contact.

Cine spune că românii emigrați nu mai reprezintă o prioritate pentru statul român, este, în opinia noastră, un dușman al României. Acestora le aducem aminte următoarea pildă a mântuitorului nostru Iisus Cristos:

Luca. 15:3-7 3: Și a zis către ei pilda aceasta, spunând: 4: Care om dintre voi, având o sută de oi și pierzând din ele una, nu lasă pe cele nouăzeci și nouă în pustie și se duce după cea pierdută, până ce o găsește? 5: Și găsind-o, o pune pe umerii săi, bucurându-se. 6: Și sosind acasă, cheamă prietenii și vecinii, zicându-le: Bucurați-vă cu mine, că am găsit oaia cea pierdută. 7: Zic vouă: Că așa și în cer va fi mai multă bucurie pentru un păcătos care se pocăiește, decât pentru nouăzeci și nouă de drepți, care n-au nevoie de pocăință.

 Așa să ne ajute Dumnezeu!

Partidul Diaspora Română PDR
Centrul Direcțional Diaspora,
Băile Herculane,
Caraș Severin,
România
Telefon, whatsapp +40723803034
https://pdr.partiduldiaspora.ro
https://www.facebook.com/partiduldiaspora.ro,
organizare@partiduldiaspora.ro

Nessun commento:

Posta un commento