La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 11 gennaio 2016

Activitatile Asociatiei Dacia in 2015

În acest început de an dorim să vă aducem cele mai călduroase urări de bine, anul nou să vă găsească cu energii noi și frumoase proiecte de viață iar pe parcursul său să vă aducă roadele agonisite.

Și în anul acesta Asociația Dacia va continua să promoveze cultura românească, idealul unității de neam, Valorile și Tradițiile poporului nostru prin prezentări de cărți, proiecții de filme, proiecte sociale și alte inițiative. Participarea și sprijinul Dumnevoastră sunt nu doar binevenite ci sunt motorul care ne ajută să mergem înainte în pofida lipsei de timp și de resurse.

Vă transmitem lista activităților noastre din anul 2015, puteți găsi mai multe detalii pe blog: http://asociatiaculturaladacia.blogspot.it
sau pe pagina facebook https://www.facebook.com/asociatiadacia/?ref=ts&fref=ts

Asociația Dacia

22 februarie – Colectarea de jucării pentru Grădiniță copiilor cu dizabilități "Orfeu" din Chișinău

1 martie – Participarea, alături de alți basarabeni din diasporă, la manifestația simbolica din Piața Sfântul Petru din Vatican pentru a transmite un mesaj de atenționare Parlamentului Republicii Moldova.

26 martie – Participarea la conferința de omagiere a 97 de ani de la unirea Basarabiei cu România, la Accademia di Romania din Roma. Recital de Emil Boroghin.

3, 4, 5 aprilie – Participarea la Congresul Diasporei Unioniste la București, la Casa Parlamentului, Institutul Cultural Român, Universitatea de Stat

10 mai – Participarea la Marșul pentru Viață de la Roma.

16 mai – Participarea la concertul de binefacere pentru centrul de activități extrașcolare destinat copiilor din familiile imigrante sau dezavantajate organizat de catre Asociatia Gelsomino

3 iulie – Organizarea conferinței ”La cessione della Bessarabia”, la Centro studi italo-francese din cadrul Universității Roma Tre, în prezența relatorilor Eugenia Bulat, Eugenia Bojoga, Tatiana Ciobanu și Francesco Guida.

30 august – Organizarea picnicului literar cu ocazia Zilei Limbii Române în parcul Villa Ada din Roma.

30 octombrie – Organizarea, la biblioteca Rispoli din Roma, a proiecției filmului documentar ”Te iubesc: Ion și Doina” de Leontina Vatamanu, cu ocazia comemorării a trecerii la cele veșnice a soților Teodorovici.

17, 18, 19 noiembrie - Prezentarea volumului bilingv “3 D” de G. Vidican tradus de Tatiana Ciobanu, Elena Todiraș, versiunea poetică în italiană Annamaria Ferramosca, volum îngrijit de Gabriella Molcsan, evenimentul a avut loc la Biblioteca Națională din Roma, Accademia di Romania din Roma, la Guidonia și la Milano

29 noiembrie – Participarea la evenimentele închinate Zilei Naționale, de la Columnă lui Traian și de la Teatrul Tendastrisce, organizate de diaspora română de la Roma.

11 decembrie – Organizarea proiecției documentarului ”SĂRMAna de pe Prut” în prezența producătorului Virgiliu Mărgineanu, la Biserica San Lorenzo in Lucina, Roma.

17 decembrie - membrii Ansamblului „Arțăraș” și ai Asociației „Dacia” împreună cu tinerii din corul „Sfântul Potițiu” al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei au colindat Ambasada Română pe lângă Sfântul Scaun.

Asociația Culturală "Dacia", Roma
Tel. +39 3202163685
http://asociatiaculturaladacia.blogspot.it
https://www.facebook.com/asociatiadacia/?ref=ts&fref=ts
E-mail: asociatiaculturaladacia@gmail.com

Nessun commento:

Posta un commento