La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 23 marzo 2020

Numerele de telefon MAE pentru asistenţa cetăţenilor români din străinătate

Informaţii actualizate COVID-19

Dacă sunteți în străinătate și doriți să aflați informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID-19 (Coronavirus), puteți apela numărul de telefon:

+4021.320.20.20
din orice rețea, cu tarif normal, 24 de ore din 24.
Linia telefonică este destinată strict informării cetățenilor și nu este un număr de urgență!


Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în situații dificile:
- să contacteze misiunea diplomatică sau oficiul consular din statul în care se află:
www.mae.ro/romanian-missions

sau să apeleze numărul de telefon
00 40 21 431 20 59

pentru notificarea prezenței în statele în care se află la acest moment și comunicarea datelor de contact.
Informații de interes pentru studenți/elevi/cadre didactice aflate în programe de mobilitate
în afara granițelor sunt disponibile pe site-ul:
www.erasmusplus.ro

Ministerul Afacerilor Externe
------------------------------------

Informații actualizate cu privire la localitățile/regiunile pentru care se instituie măsura carantinei instituționalizate sau autoizolării
Data: 15.03.2020

Măsuri care se aplică din 15 martie 2020, orele 21.00

Instituirea izolării la domiciliu (în locația declarată la intrarea în țară), pentru o perioadă de 14 zile, pentru toate persoanele asimptomatice care sosesc în România din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri.

Aprobarea măsurii rămânerii la locul de izolare și apelare a numărului unic de urgență 112, pentru persoanele izolate la domiciliu în situația în care, în timpul celor 14 zile, dezvoltă simptomatologie specifică infecției cu coronavirusului SARS-CoV-2, urmând a fi alocat un echipaj al serviciului de ambulanță care se va deplasa la locație și va preleva probe în vederea testării. În funcție de rezultatul testării, starea pacientului și necesarul de îngrijiri medicale, se vor lua măsuri pentru rămânerea în izolare la domiciliu, carantinarea sau internarea cazurilor confirmate și aplciarea tratamentului specific.

Extinderea măsurii carantinării pentru toți cei care sosesc în țară din zonele carantinate, actualizate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și care se regăsesc pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Zonele în funcție de care se instituie auto-izolarea la domiciliu sau carantina instituționalizată pot fi consultate accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/1562-lista-zone-afectate-22-03-2020

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

Informații actualizate cu privire la numărul de cazuri la nivel global și principalele state europene - AICI

Data: 22.03.2020

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

Nessun commento:

Posta un commento