La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 5 ottobre 2015

Lansarea asociaţiei Domus Augusta‏

Asociaţia Domus Augusta ia naştere din dorinţa de a oferi o lectură militantă ideii de comunitate şi pentru a obişnui cetatea cu gândul că cea mai preţioasă valoarea umană este cea a libertăţii asumate în mod responsabil.

În epoca alienării spirituale, a omogenizării identitare şi a abrutizării personale, libertatea riscă să fie deposedată de natura sa umană. Omul, deposedat de orice fel de reper, spiritual sau material, se transformă inconştient într-un agent al dezagregării sociale, ameninţând, în cele din urmă, chiar temelia civilizaţională a comunităţii de apartenenţă".

Având experienţa unei activităţi militante de peste 5 ani, ne propunem să fim un exemplu de voluntariat dezinteresat, de civism asumat şi de patriotism virtuos. Prin intermediul dialogului continuu, dorin să ne mişcăm pe tărâm social şi pe plan cultural, în vederea consolidării acelor repere valorice care fac posibilă convieţuirea instinctelor naturale ale individului cu exigenţele vieţii în cetate.

„Lumea modernă a căzut în două extreme, care sunt două erori: a început prin libertatea individuală totală (anarhism) şi a terminat prin absorbirea totală a individului (colectivism). Prima poziţie a nesocotit dimenisunea socială a omului, care este implicată în natura sa. Cea de a doua a lichidat complet natura individuală, intimă şi concretă. Păstrarea libertăţii individuale şi integrarea în societate, împăcarea lor la un nivel superior este o problemă de mare actualitate”. (Ernest Bernea)

Aşa că, putem fi deopotrivă tineri şi bătrâni, muncitori şi profesori, români şi europeni; în cele din urmă, important este să descoperim spiritul şi natura comunitară a fiinţei umane.

Biroul de Presă al Asociaţiei Domus August

Grupul de Iniţiativă Domus Augusta

Nessun commento:

Posta un commento