La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 29 ottobre 2015

Succes al participării Editurii Rediviva la Festivalul International BookCity din Milano


Miercuri, 28 Octombrie 2015 Milano

Pentru a treia oara consecutiv, editura românească Rediviva - proiect al Centrului Cultural Italo Român a participat la Festivalul Internațional Bookcity din Milano - manifestare internațională care a cuprins peste 700 de evenimente în oraș și toată Lombardia.

Echipa editurii Rediviva a fost onorată ca în peisajul intercultural al acestui festival să fie din nou prezentă cu noile apariții.

Deși, sunt doar trei ani de la fondarea ei, Editura a publicat peste 30 de titluri în cele șapte colecții propuse, aducând deopotrivă în fața publicului român dar și italian, proiecte editoriale bilingve pentru a face cunoscută literatura românească, istoria, dar și autorii români care trăiesc în Peninsulă.

In ciuda dificultăților pe care le are - lipsa unui suport logistic pentru a dezvolta acest proiect de o importanță deosebită - Editura încearcă să facă cunoscute valorile literare și cultura românească, considerând că proiectele de acest gen își au o relevanță în contextul păstrării identității naționale, pentru cunoașterea și promovarea culturii românești.

Au fost prezentate, în cadrul întâlnirii care a avut loc la Museo delle Culture del Mondo din Milano, publicațiile bilingve: Badante per sempre (Badante pentru totdeauna - titlu în română) de Ingrid B Coman, I confine del cuore de Lilian v Kertay (Frontierele inimii - titlu în română) și la colecția Quaderni romeni- volumul Adam și Eva de Liviu Rebreanu.

Au intervenit: jurnalistul Antonio Buozzi, scriitoarea Ingrid Coman și Violeta Popescu.

Din partea grupului organizatoric Bookcity din Milano a fost prezentă Alessandra Cecchinato. Din partea Consulatului General al României care a acordat Patronajul instituției: dl. George Miloșan.( corespondenta de la Violeta Popescu)

Rediviva, 26 octombrie 2015
www.redivivaedizioni.com  

Fonte:Romanian Global News

Nessun commento:

Posta un commento