La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 12 novembre 2017

Camera deputaților:"Atașații economici ai României care nu-și fac bine treaba, trebuie rechemați de la post”

 La începutul săptămânii Florinel Stancu,Deputatul Partidului Social Democrat ,printr o declarație susținută în plenul Camerei Deputaților ,a solicitat Ministerului Economiei și Ministerului Afacerilor Externe să desfășoare o anchetă cu privire la activitatea atașaților economici români din străinătate.

Reacția deputatului PSD a survenit după ce Camera de Comerț a României în Italia a emis un comunicat prin care semnatarii subliniază faptul că atașații economici ai României din acest stat nu își fac treaba, nu se achită de responsabilitățile pe care le au și nu promovează interesele statului român.„Trebuie să afirm că aceste acuzații mi se par foarte grave și nu pot fi trecute cu vederea. De asemenea, sunt convins că lucrurile nu vor rămâne așa, iar cazul va fi elucidat de responsabilii din Guvernul României. Ministerul Economiei, cât și Ministerul Afacerilor Externe, sunt obligate să realizeze o verificare amănunțită în privința activității atașaților economici din Italia, dar și din alte state unde aceștia își desfășoară activitatea. Voi cere personal o explicație de la Guvern pe acest caz.În fișa postului său atașatul economic are obligația să lanseze contacte cu instituțiile statului de reședință, comunitatea de afaceri sau cea academică. Toate pentru bună promovarea a imaginii economiei. Pentru asta el este obligat să întrețină relații cu cercurile economico-comerciale din statul unde este trimis, să încurajeze și să sprijine dezvoltarea schimburilor economice și comerciale dintre întreprinderile și firmele celor două state.Țara noastră are nevoie de schimburi comerciale intense și de investitori străini importanți. Dacă în urmă anchetei se dovedește că reprezentanții Camerei de Comerț în Italia au dreptate, atunci atașații români din statul respectiv trebuie retrași de la post cât mai rapid și înlocuiți cu oameni care vor să-și facă datoria.”, este declarația lui Florinel Stancu.

Nessun commento:

Posta un commento