La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 11 novembre 2017

Curtea de Justiție a Uniunii Europene :Cetățenii UE , drept de ședere permanent

Din comunicatul de presă n. 109/2017 al Curții de Justiție a Uniunii Europene aflăm că îndepărtarea unui cetățean UE care a avut reședința în statul membru gazdă în ultimii zece ani nu poate fi adoptată.

Astfel, în conformitate cu Directiva privind dreptul la libera circulație și ședere, cetățenii UE care au reședința într-un stat membru, altul decât statul membru gazdă, pentru o perioadă neîntreruptă de cinci ani ,dobândesc un drept permanent de ședere în acel stat.

În acest context, statul membru gazdă nu poate lua o decizie de a se retrage a dreptului de ședere de la un cetățean al Uniunii care a dobândit un drept permanent de ședere pe teritoriul său, cu excepția cazului în care există motive serioase privind ordinea publică sau securitatea publică.

De asemenea, o decizie de expulzare nu poate fi impusă unui cetățean al Uniunii care a avut reședința în statul membru gazdă "în ultimii zece ani", cu excepția cazului în care acest lucru este justificat de motive imperative de siguranță publică definite de statul respectiv .

Nessun commento:

Posta un commento