La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 14 dicembre 2019

Craciunul in Romania, Moldova si Ucraina-Eveniment de sensibilizare si incurajare a dialogului intercultural

INVITATIE

SAMBATA, 14 DECEMBRIE, ORELE 19 LICEUL ARTISTIC MODIGLIANI, VIA SCROVEGNI, 30 PADOVA Asociatia de promovare sociala Valide Alternative per l’integrazione si asociatille Busuioc, Ucraina Più, Ucraina Insieme e Pro Dacia organizeaza sambata 14 decembrie, la orele 19 la Liceul Artistic Modigliani din Padova (via Scrovegni, 30) un eveniment de sensibilizare fata de voluntariat, de informare in ceea ce priveste apararea legala in caz de accident si de incurajare a dialogului intercultural.

Pe scena vor fi prezente coruri si grupuri folclorice din Romania, Moldova si Ucraina.

Intrarea este GRATUITA dar cu REZERVARE prin intermediul acestui formular https://forms.gle/Y2tP939BQNrLJnak7

Pentru cei mai mici va veni Mos Craciun

Eveniment realizat cu sponsorizarea Studio3A, cu patronajul Primariei si al Provinciei Padova, al Consulatului roman de la Trieste si al Consulatului ucrainean din Padova.

Se incearca realizarea unui eveniment care sa se poata repeta in fiecare an in apropierea Craciunului (suntem la a treia editie) pentru a-i face sa se simta mai aproape de casa, de propria tara, pe cei care au decis sa emigreze si sa se stabileasca in Italia.

INTRAREA ESTE LIBERA PANA LA OCUPAREA LOCURILOR
PENTRU MAI MULTE INFORMATII 3284172806 SEGRETERIA@VALIDEALTERNATIVE.ORG

Nessun commento:

Posta un commento