La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 31 dicembre 2019

Populația României a crescut de Sărbători. În țară au intrat mai mulți oameni decât au plecat de Crăciun

Populația României a crescut cu aproximativ 240.000 de oameni în perioada Sărbătorilor. „Sporul natural” provine din diferența dintre cei care au venit să petreacă sărbătorile în România și cei care au plecat să și petreacă în străinătate.

De Bogdan Păcurar,
Duminică, 29 decembrie 2019

Aproape 900.000 de persoane au intrat în România în perioada Crăciunului, în vreme ce 655.000 au plecat să-și petreacă sărbătorile în altă țară, potrivit statisticilor Poliţiei de Frontieră.

„În perioada 21-28 decembrie 2019, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 1.551.000 de persoane, din care 896.000 pe sensul de intrare în ţară şi 655.000 pe sensul de ieşire din ţară”, a anunțat poliția de Frontieră duminică.

În privința mijloacelor de transport, 203.000 de mașini au intrat în România, iar 154.000 au ieșit, mai precizează Poliţia de Frontieră.

Conform sursei citate, cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrare în România, însă prin măsuri imediate de fluidizare, inclusiv relaxarea controalelor pe momente operative în acord cu legislaţia europeană, media timpilor de aşteptare rareori a depăşit 30 de minute.

Cele mai folosite au fost punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria, tranzitate de aproximativ 620.000 de persoane, precum şi cele aeroportuare, cu peste 400.000 de persoane.

„Deoarece urmează minivacanţa de Anul Nou, în continuare vor fi menţinute măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere, sens în care peste 4.000 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. Va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere (…) şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor”, se mai arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră îi sfătuiesc pe cei care intenţionează să petreacă Revelionul în afara graniţelor să folosească toate punctele de trecere, deoarece se preconizează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport, în special la graniţa cu Bulgaria.

La frontiera româno-bulgară sunt deschise traficului internaţional 10 puncte de trecere cu specific rutier: Giurgiu – Ruse, Vama Veche – Durankulak, Ostrov – Silistra, Negru Vodă – Kardam, Lipniţa – Kainardja (pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, programul de funcţionare fiind de la ora 8,00 la ora 20,00), Dobromir – Krushar (pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, programul de funcţionare fiind de la ora 8,00 la ora 20,00), Bechet – Orjahovo (bac), Calafat – Vidin, Zimnicea – Svistov (bac) şi Turnu Măgurele – Nicopole (bac).

Sursa: Libertatea

Nessun commento:

Posta un commento