La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 27 giugno 2015

Ministrul Delegat pentru Dialog Social semnează acorduri-cadru de asociere cu sindicatele italiene


Ministrul Delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, în calitate de reprezentant legal al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, a încheiat miercuri, 24 iunie 2015, în cadrul proiectului POSDRU – România suntem noi, trei Acorduri cadru de asociere transnațională cu reprezentanții legali ai sindicatelor UIL Federația Puterilor Locale – UIL FPL și Federazione Nazionale Lavoratori Edili Affini e del Legno – FENEAL UIL precum și cu reprezentantul legal al instituției de asistență ITAL UIL.

 Obiectivul Acordurilor-cadru de parteneriat transnațional este cooperarea si colaborarea pentru consolidarea politicilor si practicilor in ceea ce priveste piața muncii din perspectivele dialogului social, precum si consolidarea capacitatii actorilor pietei muncii din Romania (organizatii sindicale si patronale, autoritati publice, ong-uri) de a se implica în mod activ în promovarea ocuparii si incluziunii sociale a tinerilor, a persoanelor vârstnice si altor categorii de grupuri vulnerabile, prin implementarea politicilor ce vizeaza ocuparea acestora.

Tema acestor Acorduri-cadru de asociere transnațională o reprezintă susținerea proiectelor transnaționale orientate spre dezvoltarea resurselor umane în cadrul politicilor si practicilor de incluziune socială pentru tineri, in special tinerii români aflați pe teritoriul Italiei.

 Sursa:Ambasada Romaniei in Republica Italiana

Nessun commento:

Posta un commento