La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 7 giugno 2015

Performanță pentru ciclismul românesc. Eduard Grosu, pe locul 5 într-o etapă din Turul Italiei

Sâmbătă, 23 Mai 2015
Autor: Agerpres

Eduard Grosu (costum albastru-portocaliu) a sosit pe locul cinci în etapa a 13-a din Turul Italiei / FOTO: nippovinifantini.com

Etapa a 13-a a Turului ciclist al Italiei a fost, vineri, cu noroc pentru debutantul român Eduard Grosu, unul dintre remarcații zilei, clasat la un sprint masiv pe un excelent loc 5, în același timp cu învingătorul, italianul Sacha Modolo, iar tricoul roz a fost preluat de Fabio Aru, scăpat de o căzătură în care a fost prins fostul lider, Contador.

Etapa, scurtă și perfect plată de-a lungul celor 147 km, dintre Montecchio Maggiore și Lido di Jesolo, anunța o zi liniștită, numai că finalul extrem de tehnic și, mai ales, vremea ploioasă au dus la o răsturnare spectaculoasă de ierarhie. Evenimentul care a produs această schimbare a fost o căzătură cu 3,2 km înainte de sosire, deci dincolo de zona de 3 km în care incidentele nu influențează clasamentul final al etapei.

În dorința de a se plasa cât mai bine pentru sprintul final, pe șoseaua îngustă, mai mulți rutieri s-au înghesuit pe partea dreaptă a șoselei, producând acel dramatic incident, gen "scapă cine poate". Bine plasat, pe față, deși lipsit de sprijinul coechipierilor de la Nippo — Vini Fantini, Eduard Grosu a rezistat alături de rutieri deja consacrați în pluton.

În cele din urmă, victoria în etapă a revenit italianului Sacha Modolo, de la echipa cea mai bine organizată, cu 3 cicliști în "trenulețul" de final, Lampre. Modolo a fost cronometrat în 3h03'08" (medie orară 48,161 km), urmat, în același timp, de alți sprinteri atestați ai plutonului profesionist, Nizzolo și Viviani, rusul Porșev a fost al patrulea, iar Grosu al 5-lea, un loc de bun augur, pentru o carieră care abia începe.

Prins în căzătura amintită, spaniolul Alberto Contador (Tinkoff) a predat tricoul de lider al clasamentului general italianului de la Astana Fabio Aru, care are acum 19 secunde avans față de experimentatul iberic, inversând locurile. Un alt perdant, probabil definitiv scos din calculele pentru victoria finală, australianul Richie Porte (Sky) a cedat în primul rând psihic, venind cu peste 2 minute întârziere.

Celălalt rutier român prezent în selectul pluton al acestui mare tur, tot debutant, Serghei Țvetcov (Androni), a sosit pe locul 152 în etapă, cu 2'47" întârziere, și se află la general pe locul 159, la 2h37'36", în același clasament Grosu ocupând locul 169, la 2h51'22". În cursă au mai rămas 182 de cicliști.

Etapa a 14-a, de sâmbătă, reprezintă încă o piatră de încercare pentru cicliști, fiind programat un contratimp individual pe nu mai puțin de 59,4 km, între Treviso și Valdobbiadene.

Sursa: REALITATEA.NET

Nessun commento:

Posta un commento