La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 21 ottobre 2017

"Două Lozuri"

In perioada 21-28 septembrie 2017 comunitatea românească din Torino va avea posibilitatea să urmarească ,timp de o săptamană,comedia românească "Două lozuri" la Cinema Fratelli Marx din Torino, Corso Belgio 53.Filmul va fi difuzat dublat in limba italiană.

Lungmetrajul suprinde perfect spiritul românului fără bani. Aflat la ananghie, românul visează, în stilul său caracteristic, la un loz norocos și la un câștig peste noapte, dar, când îl lovește norocul, nu știe cum să reacționeze. Sile, Dinel și Pompiliu (Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol), sunt trei prieteni care au o nevoie disperată de bani și hotarasc sa iși cumpere impreuna un bilet la loterie dar află că nu e suficient să ai toate numerele bifate pe un bilet pentru a câştiga la loto, ci trebuie să şi “suferi” înainte să ajungi milionar.Cei trei nu mai găsesc biletul și din acest moment cei trei vor trece printr-o serie de aventuri pentru a se putea prezenta la Loterie și a-și ridica premiul.

Filmul  și scenariul sunt inspirate după nuvela lui I. L Caragiale „Două loturi”  și sunt sub semnatura lui Paul Negoescu .Filmul  este distribuit în Italia de La Sarraz Distribuzione.

Comedia "Două lozuri" a mai fost proiectată în această vară în ţară, în cadrul Festivalurilor de film TIFF, Anonimul și Ceau, Cinema!

Nessun commento:

Posta un commento