La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 10 ottobre 2017

Silvia Dumitrache, o romanca ce militeaza pentru rezolvarea unor probleme ale conationalilor din diaspora:Prevenirea traficului de ființe umane pe rute europene. Cazul României”

Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică și Fundația Friedrich Ebert România, alături de Ambasada Republicii Federale Germania, Ambasada Regatului Țărilor de Jos, Ambasada Suediei, Ambasada Israelului, Ambasada Statelor Unite și Ambasada Marii Britanii în România, au organizat recent cea de-a IV-a ediție a evenimentului „Împreună împotriva traficului de persoane”, având ca temă de dezbatere „Prevenirea traficului de ființe umane pe rute europene. Cazul României” la Hotel InterContinental, Sala Rapsodia.

Reuniunea este cea mai cunoscuta dezbatere anuala in materie de criminalitate organizata din Romania si in cadrul acesteia au participat magistrati, ofiteri de politie, inspectori de munca si functionari publici din institutii publice locale, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale care se implica in combaterea fenomenului traficului de persoane(Associazione Donne Romene in Italia – ADRI), precum și diplomați străini din România:

1. Silvia TĂBUȘCĂ, Project Coordinator – European Center for Legal Education and Research Silvia Martis Tabusca);

2. Michael WEICHERT, Resident Representative of the Friedrich-Ebert-Stiftung in Romania and the Republic of Moldova;

3. Aimée COMRIE, Crime Prevention and Criminal Justice Officer, United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC);

4. Jan VAN DIJK, 1st Vice-President of Group of Experts on Action against Trafficking in Human Beings (GRETA), Council of Europe, Strasbourg;

5. Russell ASHENDEN, Legal Attaché/Federal Bureau of Investigation – FBI’s Representative in Romania, U.S. Embassy in Romania;

6. Dalia AVRAMOFF, Prosecutor, Coordinator of Trafficking in Persons and Victims’ Rights, Former Senior Deputy to District Attorney of Tel Aviv, Israel;

7. Alina ALBU, Chief Prosecutor of the Department for Combating Organized Crime, Directorate for the Investigation of Organized Crime and Terrorism (DIICOT), Romania;

8. Thomas AHLSTRAND, Deputy Chief Prosecutor of the International Public Prosecution Office in Gothenburg, Sweden;

9. Cornel CĂLINESCU, Director, National Agency for the Management of Seized Assets (ANABI), Romania;

10. Valeriu NICOLAE, Former Special Representative for Roma Issues of the Secretary General Thorbjørn Jagland, Council of Europe, Strasbourg Valeriu Nicolae);

11. Angel TÂLVĂR, President of the Romanian Parliament’s Anti-Trafficking Group, Romanian Parlament;

12. Iulia HĂLĂNGESCU, Vice-President, Pakiv European Roma Fund, Sweden Iulia HD);

13. Silvia DUMITRACHE, President, Associazione Donne Romene, Italy Silvia Dumitrache);

La manifestare a participat si doamna Silvia Dumitrache, presedinta Associazione Donne Romene in Italia – ADRI (Italia), a carei interventie a fost focalizata pe sclavii invisibili – muncitorii agricoli si lucratorii care presteaza munca la domiciliu (curatenie, ingrijire persoane).

Doamna Silvia Dumitrache , presedintele “Associazione Donne Romene in Italia”, este una dintre persoanele cele mai active din diaspora romaneasca, implicate in rezolvarea problemelor familiilor despartite din cauza cautarii unei vieti mai bune in afara tarii, punanad cel mai mare accent pe copiii ramasi acasa, fie singuri, fie cu bunicii materni sau paterni. In acest sens domnia sa duce o campanie intensa, intetionand sa capteze atentia autoritatilor romanesti cat si internationale vis-a-vis de acest subiect si sa ofere, totodata, solutii pentru rezolvarea lor. Nu uita sa inscrie in agenda preocuparilor sale insa nici problema prevenirii traficului de persoane si cea a provocarilor migratiei si a violentei impotriva femeilor care a deveniit deja, in multe state ale lumii , mai ales in tarile UE ,o prioritate.

Nessun commento:

Posta un commento