La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 10 ottobre 2017

Proiectul Repatriot:Diaspora este Prioritate Nationala.Promisiunea premierului Mihai Tudose pentru românii din Diaspora

Prim-ministrul român Mihai Tudose a declarat , în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o la Palatul Victoria cu reprezentanţii proiectului RePatriot, că Executivul va sprijini eforturile făcute pentru atragerea românilor din diaspora în ţară.

Mihai Tudose a precizat că întoarcerea lor ar fi un real progres şi că sprijinul guvernamental de care este nevoie pentru ca acest deziderat să devină realitate nu trebuie să depindă de apartenenţa politică. "Misiunea noastră este aceea de a ne asigura că, indiferent de culoarea politică a celor aflaţi la masa discuţiilor, lucrurile se întâmplă", a spus Tudose.

Echipa RePatriot, proiect al Fundației Romanian Business Leaders, a prezentat Guvernului, într-o întrevedere cu premierul Mihai Tudose, rezultatele studiului privind românii din Diaspora și a solicitat introducerea votului electronic, alături de programe și politici publice care să stimuleze reîntoarcerea românilor în țară prin antreprenoriat și investiții.

“Am prezentat Primului Ministru ce cred românii din Diaspora și barierele care stau în calea întoarcerii lor acasă. Credem că Diaspora este Prioritate Națională și românii merită să fie chemați și doriți acasă. Românii din Diaspora trebuie să participe la viața cetății, iar pentru ca acest lucru să fie posibil, ar trebui să voteze prin vot electronic oriunde s-ar afla. Toți românii merită să voteze oriunde s-ar afla. Ar trebui să rezolvăm această problemă veșnică”, a declarat antreprenorul Felix Pătrășcanu, liderul proiectului RePatriot.

Întâlnirea echipei și ambasadorilor RePatriot cu premierul Mihai Tudose a avut loc în contextul RePatriot Summit - Investim în România 2017, care s-a încheiat duminică, 8 octombrie, după patru zile de dezbateri și workshop-uri ce au avut loc la București la Palatul Bragadiru și în Poiana Brașov. În cadrul întâlnirii, echipa RePatriot a cerut politici publice și un cadru legislativ favorabil pentru antreprenorii români din străinătate, arătând că, 57% dintre românii din Diaspora doresc să se întoarcă în țară, conform unui studiu realizat de RePatriot, cu sprijinul Open-I Research, în Diaspora.

Pe lângă propunerea de introducere a votului electronic, echipa RePatriot a solicitat extinderea programului Diaspora Start Up, o inițiativă construită de Executiv în anul 2016 care oferă viitorilor antreprenori aproximativ 76 milioane de euro, și a pus la dispoziție Guvernului expertiza platformei RePatriot disponibilă în România și în străinătate.

Membrii Echipei RePatriot și întreprinzătorii românii din Diaspora care au participat la întâlnirea cu premierul Mihai Tudose și-au anunțat disponibilitatea să se implice și mai mult în inițiativele private care pot atrage investiții și proiecte de antreprenoriat ale românilor de peste hotare care să creeze plus valoare în România și în alte proiecte care să ajute România în plan diplomatic internațional. Astfel, ei își pun la dispoziție resursele și cunoștințele pentru a susține proiecte pentru România.

Peste 300 de antreprenori români din Diaspora și din țară au interacționat timp de 4 zile, facilitați de liderii proiectului RePatriot, inițiat de Fundația Romanian Business Leaders. În vreme ce accentul a fost pus pe oportunitățile de investiții oferite de România, participanții din străinătate (în majoritatea lor din Europa, dar și din Statele Unite ale Americii și Canada) au vorbit deschis despre principalele temeri pe care le au în legătură cu revenirea în țară alături de întreaga familie.

Din delegația reprezentanților proiectului RePatriot la întâlnirea cu premierul Tudose au făcut parte Felix Pătrășcanu, lider proiect RePatriot, Managing Partner FAN Courier; Alexandra Bădicioiu, Project Manager RePatriot; Simina Cristea Bossennec – Head of Financial Crime Compliance Operations la HSBC Private Bank Monaco; Cristian Anastasiu, Managing Director, Chapman Mergers&Acquisitions; Mircea Divricean, Consul Onorific al României în SUA, Utah și Președinte și Director Executiv Kostopulos Dream Foundation și Michael Divricean, Chief Operation Officer Kostopulos Dream Foundation, Președinte Asociația Românilor din Utah.

Sursa:EVZ

Nessun commento:

Posta un commento