La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 17 ottobre 2017

Ilan Laufer,Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat :Peste 70% dintre românii de peste hotare doresc să se întoarcă în țară în următorii cinci ani!

Astăzi într-o conferință pe tema dezvoltării IMM-urilor, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat,a declarat că peste 70% dintre românii de peste hotare doresc să se întoarcă în țară în următorii cinci ani, însă trebuie să găsească în România condițiile necesare.

"România are o problemă demografică, inclusiv cu numărul nou-născuților și cu îmbătrânirea populației. În același timp, avem un număr foarte mare de români plecați din țară, între patru și cinci milioane de români. Să știți că mulți dintre ei vor să se întoarcă în România. Noi am primit un studiu în acest sens și peste 70% din românii plecați își doresc să se întoarcă în următorii cinci ani în România. 40% din cei plecați s-ar întoarce și mai devreme de trei ani", a declarat ministrul .

Opinia sa este că Romania ar trebui să acorde acestei probleme o atenție sporită .

"Există soluții și chiar o să venim cu propuneri în acest sens, pentru că eu cred că este un potențial foarte mare. Mulți români doresc să se întoarcă în țară, dar trebuie să le creăm infrastructura necesară ca să se poată întoarce", a mai spus  Laufer.

In același context,ministrul  a amintit și că o mare problemă cu forța de muncă se regăsește în special în zona vestică a țării.

"Există anumite zone în România care s-au aglomerat foarte tare, mai ales partea de vest și acolo, astăzi, a devenit o strategie de business cum să se aducă forță suplimentară de muncă în acea zonă. Studenții din Iași, spre exemplu, dar nu doar de acolo, primesc oferte în ultimul an de facultate să vină în Timișoara, Arad sau Cluj", a mai declarat ministrul.

Potrivit declarațiilor sale ,ministrul consideră că in ultima vreme pe piața internă se constată o circulație mai mare a forței de muncă și că cererea și oferta ar putea fi ușor echilibrate.

1 commento:

Unknown ha detto...

Deschide-ti propria afacere in Romania si fi propriul tau patron! Obtine o finantare de 36.000 EURO si intoarce-te langa cei dragi!

Pentru mai multe detalii contacteaza INFOR ELEA la:

- numerele de telefon
0039.0121.503 228
0039.0121.503 227

- adresa de e-mail
valcea-diaspora@inforelea.academy

Posta un commento