La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 20 aprile 2020

Italia va folosi o aplicatie pentru depistarea contactelor unei persoane infectate

Autoritatile din Italia vor folosi o aplicatie pentru depistarea contactelor unei persoane bolnave in lupta sa impotriva epidemiei de COVID-19. Aceasta va fi folosita in scurt timp in mai multe regiuni test.

Domenico Arcuri, comisarul guvernului italian pentru criza COVID-19, a semnat joi seara un decret pentru utilizarea aplicatiei Immuni creata de compania Bending Spoons din Milano, a precizat guvernul pe site-ul sau.

Aplicatia, creata cu sprijinul unui centru medical, respecta regulile enuntate de Uniunea Europeana, conform site-ului.

Ea se bazeaza pe tehnologie bluetooth si nu pe geolocalizare. Fiecare persoana poate alege sa o descarce sau nu si dispune de controlul datelor sale personale care nu sunt transfarete din telefonul utilizatorului.

Concret, daca o persoana care foloseste aplicatia descopera ca este pozitiva cu COVID-19, ea este cea care isi trimite datele unui server care analizeaza istoricul deplasarilor pentru a stabili toate contactele prin bluetooth ale persoanei bolnave si ii avertizeaza pe cei susceptibili sa fi intrat in contact cu ea.

Compania Bending Spoons a cedat gratuit guvernului toate drepturile de utilizare a aplicatiei, precum si viitoarele actualizari, conform aceleiasi surse.

In lupta impotriva epidemiei care a facut peste 22.000 de morti si a imbolnavit oficial aproape 170.000 de persoane, Italia va introduce progresiv teste serologice pentru a detecta persoanele care au dezvoltat o forma de imunitate impotriva noului coronavirus prin prezenta de anticorpi.

Attilio Fontana, presedintele regiunii Lombardia, cea mai afectata din Italia, cu aproape 12.000 de decese, a anuntat astfel lansarea la 21 aprilie a acestor teste serologice in numeroase zone din regiunea sa.

Vineri, 17 Aprilie 2020

Sursa: AGERPRES


Citeşte şi:
- Italia vrea să înceapă tratamentul cu plasmă prelevată de la pacienții care s-au vindecat de COVID. “Partea bună, în toată drama asta, e că avem mulți donatori”
- De Paşte, medicul Monica Sandu tratează bolnavii cu coronavirus din Italia: M-a impresionat calmul şi căldura cu care ne-au primit
- Medicii români plecați în Italia ne promit că vom învinge coronavirusul: „Împreună putem, împreună o să reușim!”
- Mărturii din Infern! Ce spun medicii români plecați în Italia. S-a aflat totul

Nessun commento:

Posta un commento