La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 20 aprile 2020

Platformă online pentru românii din străinătate aflaţi într-o situaţie dificilă

17 aprilie 2020

Platforma online DIASPORA-HUB, venită în sprijinul românilor aflați în dificultate în afara granițelor României, din cauza pandemiei cu noul coronavirus COVID-19, este operațională începând din 15 aprilie 2020, se arată într-un anunt al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, preluat de Romanian Global News.

Accesând link-ul diasporahub.ro, românii din diaspora pot solicita sprijin din partea autorităților, a ONG-urilor sau a grupurilor de acțiune formate peste hotare.
În funcție de zona în care se află, solicitanții vor fi direcționați către cele mai apropiate asociații românești, biserici românești sau către persoane fizice dispuse să ofere asistență.

Situațiile dificile pentru care românii pot găsi sprijin prin intermediul platformei Diaspora Hub variază de la consiliere psihologică online la ajutor pentru traduceri, asistență pentru cumpărături, sprijin pentru repatriere etc.

Invităm asociațiile românilor din străinătate, bisericile românești, grupurile de acțiune care doresc să îi sprijine pe românii care au nevoie de ajutor sau de informații să se înscrie pe platformă. Cu cât numărul lor este mai mare, cu atât platforma va fi mai eficientă și mai utilă.

Înscrierile organizațiilor dispuse să ajute se fac completând chestionarul de mai jos:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcaBJGO4c5yKbYUwebcDtbL8mmAQKnDMjOWkqAJqm28JJi0g/viewform

Platforma Diaspora Hub este rezultatul parteneriatului dintre Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și asociația neguvernamentală Code4Romania, care a lucrat pro bono la acest proiect.

Sursa: Romanian Global News

Nessun commento:

Posta un commento