La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 17 settembre 2020

Mesajul Biroului Diaspora al Primariei Municipiului Iasi la inceput de an scolar 2020-2021

foto: Andrei Cucu

În atenția comunităților românești din diaspora, cu mulțumiri!

Dragi elevi, dragi părinți, dragi cadre didactice din diaspora,

Anul acesta clopoțelul a sunat într-o lume mai tristă, dar cu aceeași emoție de a vedea copiii din nou în curtea școlii.

Va fi, cu siguranță, un an plin de provocări în care profesori, elevi și părinți deopotrivă ne vom uni eforturile pentru a duce mai departe nobila misiune a educației pentru această generație care merită întreaga noastră atenție și responsabilitate.

Am primit cu bucurie imagini de la școlile românești din diaspora care s-au pregătit atât de frumos pentru începerea unui nou an școlar și vă asigur de întregul meu respect și de susținerea noastră.

Până ne vom regăsi împreună, acasă, la Iași, vă doresc multă sănătate, împliniri și satisfacții!

Cu deosebită considerație,

Biroul Diaspora al Primăriei Municipiului Iași

tel 0232/267582 int.267

diaspora@primaria-iasi.ro

Nessun commento:

Posta un commento