La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 8 giugno 2021

Legea privind alaptatul in public a fost adoptata in Romania

Camera Deputaților a adoptat ieri, în calitate de for decizional, un proiect de lege care protejează femeile de cei care le interzic să alăpteze în public. La prima vedere, ai zice că nu era nevoie de o astfel de lege. Cine ar fi deranja de un proces cât se poate de natural? Surpriză, o grămadă de oameni, inclusiv multe femei furioase, au invadat social-media cu comentarii negative, a precizat Euractiv.

Proiectul de lege privind alăptarea în spațiile publice are ca obiect de reglementare instituirea unor măsuri privind prevenirea discriminării mamelor care alăptează, precum și combaterea încălcării dreptului la hrană al copiilor. De asemenea, se propune reglementarea regimului sancționator pentru unele fapte care au legătură cu alăptarea copilului până la 24 de luni în spațiul public, relatează Agerpres.

Potrivit proiectului, constituie contravenții: evacuarea dintr-un spațiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spațiu și care alăptează un copil; interzicerea, în orice mod, a alăptării în spațiile publice a unui copil; refuzul furnizării de servicii unei persoane pentru că alăptează un copil, în condițiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv.

Surse: Euractiv, Agerpress

Nessun commento:

Posta un commento