La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 27 maggio 2013

Un alt român a uluit Italia încă de la debut! Fostul dinamovist Alex Pena a salvat două puncte pentru echipa sa

11 mai 2013

Ultima etapă a ligii secunde din Italia i-a oferit unui fotbalist român şansa de a se remarca şi de a face presa din Peninsulă să vorbească despre prestaţia sa. Portarul Alexandru Pena (23 de ani) a debutat pentru Bari în meciul cu Cesena şi i-a asigurat echipei sale victoria cu 2-1, după ce a apărat un penalty.

Goalkeeperul echipei de pe locul 9 în Serie B şi-a exprimat satisfacţia după meci: "Andrea Rossi m-a sfătuit unde să mă arunc, deoarece îl cunoştea foarte bine pe Succi, alături de care a jucat foarte mult timp. În orice caz, sunt bucuros pentru cele trei puncte, nu ai cum să te simţi altfel atunci când ieşi învingător de pe teren". Internaţionalul de tineret a fost întrebat apoi despre viitor, după ce în urmă cu 2 ani a trecut şi prin curtea Romei: "Vom vedea, voi avea o întâlnire cu impresarul meu".

Alexandru Pena este internaţional de tineret U21, pentru care a debutat pe 10 octombrie 2011, într-un meci cu Franţa. Portarul a jucat la echipa Primavera a lui AS Roma între 2009 şi 2011, după care a trecut la Juve Stabia şi a revenit în ţară, la Dinamo, în mandatul lui Dario Bonetti. Din vara anuluzi 2012 a trecut în Serie B, la Bari.

150.000 de euro este cota actuală a lui Pena

Sursa: ProSport

Nessun commento:

Posta un commento