La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 1 luglio 2013

Vizită la Villafranca di Verona, la invitaţia consilierului local de origine română


Întâlnire cu primarul din Villafranca di Verona


Autor: Luigi Pecora
Data:
28.06.2013
Locaţie: Primăria din Villafranca di Verona

Comunicat de presă

Vineri, 28 iunie 2013, Ambasadorul desemnat al României în Italia, dna. Dana-Manuela Constantinescu, s-a deplasat în localitatea Villafranca di Verona la invitaţia lui Cătălin Mustăţea, consilier local ales în cadrul alegerilor administrative din Italia desfăşurate în luna mai.

În cadrul vizitei, doamna Ambasador s-a întâlnit cu primarul din localitatea Villafranca, cu membrii consiliului local, cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, ai sindicatelor, ai forţelor de ordine etc. În cadrul discuţiilor au fost analizate posibilităţile de colaborare între Ambasadă şi autorităţile locale din Villafranca pentru a îmbunătăţi gradul de integrare a comunităţii româneşti din localitate, precum şi pentru a stimula contactele dintre Villafranca, respectiv Verona, şi România.

Cu ocazia vizitei, doamna Ambasador s-a întâlnit cu membrii comunităţii româneşti din Villafranca pe care i-a felicitat pentru efortul concertat cu ocazia alegerilor administrative din Italia. A fost discutată posibilitatea introducerii imediate a cursurilor LCCR şi au fost făcute propuneri privind uşurarea accesului la servicii consulare.

Fotocronica evenimentului o puteţi consulta aici.

Ovidiu PUF
Terzo Segretario, Affari Politici/ Affari Stampa
Via Nicolò Tartaglia, 36
00197 ROMA
Tel: 0039-06 808 45 29 int. 221/ Cell: 0039 345 229 23 19
Fax: 0039-06 808 49 95
E-mail: ovidiu.pufu@roembit.org
roma.mae.ro

Nessun commento:

Posta un commento