La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 29 dicembre 2013

“Milano și viitorul nostru” - campanie de informare pentru străini pe tema selectării deșeurilor‏

Marti, 10 decembrie a.c la Palazzo Marino din Milano, Fundatia Amsa și CONAI, cu contribuția Primăriei din Milano, au lansat campania de publicitate și informare “Milano și viitorul nostru”.

Proiectul este menit în special să sensibilizeze și informeze comunitățile de străini care trăiesc în Milano pe tema separării deșeurilor și reciclarea acestora.

Materialele publicitare: afișe, pliante, au fost tipărite în toate cele nouă limbi ale comunităților mai numeroase care trăiesc în Milano: arabă, chineză, franceză, română, spaniolă, etc. A fost lansat site-ul Amsa care are o secțiune și în limba română.

Mai mult de 200 000 de cetățeni străini care locuiesc în Milano sunt interlocutori importanți - consideră organizatorii – în îmbunătățirea sistemului de colectare a deșeurilor. Potrivit unui sondaj realizat de Ipsos în decembrie 2012, un procent de 57% dintre străinii stabiliți în Milano au declarat că nu au făcut selectarea deșeurilor în țara de origine și întâmpină dificultăți în înțelegerea unor reguli și prin lipsa unor informații în propria limbă.

“Obiectivul nostru este de a face din Milano capitală a selectării deșeurilor pentru EXPO 2015 obiectiv pe care îl vom atunge cu ajutorul tuturor - a declarat la lansarea campaniei de la Palazzo Marino, Pierfrancesco Maran, responsabil al Departamentului Ambient din cadrul Primăriei din Milano.

“Contribuția noilor cetățeni din Milano este esențială în îmbunătățirea rezultatelor separării deșeurilor, a declarat cu prilejul conferinței de presă Emilia Rio, Președinte Amsa – Inițiativa "Milano și viitorul nostru" promovează cultura, grija și respectul pentru ambient, dialogând direct cu comunitățile de străini din Milano, cu obiectivul de a implica cel mai mare număr de cetățeni, grație publicării materialelor în nouă limbi.

Între comunitățile străine cele mai numeroase din Milano se numără: filipinezii, egiptenii, chinezii, peruvienii, românii, marocanii, ucraineni.

Corespondență Milano: Violeta P. POPESCU


Ufficio Stampa Amsa 
02.2729.8015 
ufficio.stampa@amsa.it; 
www.amsa.it
Ufficio Stampa CONAI 
02.54044264 - 02.31914.295 
morbidini@conai.org   
arianna.ronda@hkstrategies.com 
www.conai.org  

Nessun commento:

Posta un commento