La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 11 dicembre 2013

Romania, immagini dall’anima al sogno, Perugia 7 decembrie - 10 ianuarie


 Comunicat de presă

Sâmbătă, 7 decembrie, Ambasadorul României în Italia, Dana Constantinescu a participat la inaugurarea expoziției Romania, immagini dall’anima al sogno, organizată la aeroportul San Francesco di Assisi din Perugia. Expoziția face parte din seria de evenimente organizate de Parohia Ortodoxă Română Sfântul Sava de la Buzău din Perugia, păstorită de părintele Ionuț Radu, cu ocazia Zilei Naționale a României și apropierea Crăciunului. Evenimentele se bucură de patronajul Ambasadei României în Italia, al Diocezei Ortodoxe Române din Italia, al Primăriei Perugia și al Provinciei Perugia.

La ceremonia de inaugurare a expoziției au mai fost prezenți directorul Aeroportului Perugia și consilieri locali pentru probleme culturale, responsabili locali pentru participarea Perugiei la competiția pentru titlul de capitală europeană în 2019, precum și un numeros public român și italian. Cu prilejul inaugurării expoziției a avut loc un concert de colinde și cântece tradiționale românești interpretat de Corul Facultății de Teologie din Iași.

În seara zilei de 7 decembrie, la Biserica San Fiorenzo din Perugia, care servește comunitatea românească din localitate, a avut loc un Concert de cântece de Crăciun, la care au participat, alături de Corului Facultății de Teologie din Iași, trei coruri ale profesorilor italieni din Perugia și Assisi.

Duminică, 8 decembrie, Ambasadorul Dana Constantinescu a participat la Sfânta Liturghie oficiată de către părintele Ionuț Radu la Biserica San Fiorenzo din Perugia. Slujba a fost urmată de o întâlnire cu membrii comunității românești din Perugia și un moment dedicat sărbătoririi Zilei Naționale.

În seara zilei de 8 decembrie, Corului Facultății de Teologie din Iași a susținut un concert în Catedrala San Lorenzo din centrul orașului Perugia.

Ambasada României în Italia

Nessun commento:

Posta un commento