La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 25 marzo 2015

Românul desemnat antreprenorul anului în Italia. Cum a construit Florin Simon o afacere de 16 milioane de euro

Publicat la: 23.03.2015

Florin Simon este singurul român desemnat „Antreprenorul străin al anului” în Italia. Plecat din ţară în anii ’90, bărbatul şi-a pus la punct o afacere de 16 milioane de euro.

FOTO: Business Magazin

Ajuns în Peninsulă în urmă cu 18 ani, Florin Simon a pus bazele unei companii de import şi distribuţie de produse fabricate în România, care ajung la conaţionalii aflaţi acolo la muncă. Acum, firma sa, Roma...nia SRL are 50 de angajaţi, toţi români, şi a îndeplinit toate cele cinci criterii pentru câştigarea titlului de „cel mai bun antreprenor”: creştere, număr de angajaţi, inovaţie, tineri antreprenori şi responsabilitate socială, scrie Business Magazin.

Spiritul antreprenorial al lui Florin Simon a început să se manifeste când avea puţin peste 20 de ani şi locuia încă în Bacău.

„Făceam tot comerţ, adică luam de aici - vindeam acolo, vindeam nişte măsuţe găsite prin târgurile la care mergeam zilnic: la Roznov, la Târgu-Frumos, la Bucureşti”, a povestit el.

Şi-a încercat apoi norocul cu un bar şi, pentru că lucrurile nu mergeau bine, a decis să plece în Italia cu gândul de a economisi banii de care afacerile lui aveau nevoie ca să funcţioneze.

„Am venit în Italia pentru că aveam aici o rudă îndepărtată care mi-a spus că îmi poate oferi un pat. Era bun şi acesta, nu am fost nevoit să dorm pe sub poduri sau prin vagoane, cum s-a întâmplat cu alţi conaţionali”, a adăugat el.

A lucrat la început ca salahor, apoi a obţinut o slujbă mai bună în cadrul unei firme de construcţii. Mai departe, în anul 2000, împreună cu soţia lui, sosită şi ea în Italia, a pus bazele firmei de renovări de apartamente.

În 2005 Simon a deschis primul magazine de produse româneşti, într-un cartier în care locuiau mai mulţi români din Roma. Era prima afacere în care muncea cot la cot cu soţia, care până atunci lucrase în mai multe firme, cel mai recent post ocupat fiind în cadrul unui hotel.

Un an mai târziu, extinderea la care Simon visa s-a concretizat prin achiziţionarea unui mic depozit cu o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, aflat în apropierea magazinului, care l-a determinat să înceapă şi importurile directe din România.

Afacerea a crescut chiar şi pe timp de criză: chiar dacă nu cu acelaşi ritm, creşterile s-au menţinut la 10-15%, mai precizează sursa citată. Modul în care Simon şi-a dezvoltat afacerea din Italia se vede acum: antreprenorul român deţine un depozit de 3.000 de metri pătraţi, în care se află mai bine de 3.500 de tipuri de produse fabricate în România.

Afacerile lui Florin Simon au ajuns anul trecut la 16 milioane de euro.

Sursa: Gandul.info

Nessun commento:

Posta un commento