La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 24 aprile 2016

"Cristale de Memorie" de Valentina-Varvara Corcodel

Comunicat de presa

Avem plăcerea de a vă invita la prezentarea cărții  "Cristale de Memorie" de Valentina-Varvara Corcodel, care prin opera sa dorește să rupă încă o dată, prin mărturii și imagini inedite, vălul de tăcere întins asupra victimelor deportărilor din Basarabia.

Evenimentul va avea loc în prezența autoarei, duminică 24 aprilie, orele 14,30, la adresa Via in Lucina, 16A (strada perpendiculară cu Via del Corso, lângă Cinema Nuovo Olimpia).

Originară din Căpriana-Strășeni, Varvara-Valentina Corcodel, fostă profesoară și directoare a Liceului teoretic Ulmu-Ialoveni, aflându-se în ultimii 15 ani în Italia, a tradus din italiană în română și editat două cărți de poezie selectivă din creația poetului italian Francesco Baldassi, iar în colaborare cu alte conaționale face prima traducere din poezia marelui poet Grigore Vieru și editează cartea "Il nimbo di rugiada" (Nimbul de rouă). În 2011 publică "Rocada destinelor", roman-cronică despre destinul familiei soțului, în anii ce au urmat anexării Basarabiei de către Uniunea Sovietică.

Grupul de inițiativă a tinerilor

Asociația Dacia

Nessun commento:

Posta un commento