La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 11 aprile 2016

Programul social-caritativ "Oamenii de acasa"



Comunicat de presa

Oamenii de acasă,
 
Program social dedicat batranilor ramasi singuri,
in urma plecarii rudelor mai tinere in strainatate pe motive de lucru

Asociatia Valide Alternative per l'Integrazione cu sediul la Padova, Italia promoveaza  Oamenii de acasa, program social menit sa ofere asistenta, protectie si integrare ocupationala batranilor ce traiesc in Romania.
 
Inaugurat la Bruxelles in octombrie 2014, ''Oamenii de acasa''apartine fundatiei Sfantului Ioan Maximovici si isi propune sa sustina romanii ce traiesc si muncesc in strainatate si care doresc sa ocroteasca membrii familiei lasati in tara, oferindu-le si finantandu-le anumite servicii sociale.
Beneficiarii sunt persoanele care traiesc in Romania si au rude in strainatate si batranii foarte saraci, fara nici o ruda care sa ii poata ingriji.

Serviciile oferite batranilor merg de la utilizarea dispozitivelor electronice GPS-GSM (un sistem inovativ in Romania) pentru a controla de la distanta persoanele singure sau cu probleme de sanatate, pana la servicii medicale oferite chiar si la domiciliu (in colaborare cu spitalele), activitati de socializare , stimularea cognitiva si asistenta pentru comunicarea on-line cu rudele ce traiesc in strainatate.

Obiectivul programului Oamenii de acasa este cel de a imbunatati calitatea vietii persoanelor ce vor fi luate in ingrijire. Serviciile vor fi oferite sub stricta supraveghere al echipei de profesionisti, formata din medici, psihologi, teologi, asistenti sociali, asistenti medicali si alte figuri profesionale.
Surplusul incasarilor  provenite din serviciile contra-cost va fi folosit exclusiv in vederea finantarii proiectelor dedicate persoanelor singure si/sau in situatii de vulnerabilitate.    
     
Cei interesati sa aprofundeze pentru a se inscrie in program, pentru a ne sprijini in campaniile de promovare sau pentru a face donatii  pot gasi toate informatiile necesare: 
pe site-ul oficial www.oameniideacasa.ro ;
pe pagina Facebook Promovam “Oamenii de acasa” in diaspora administrata de asociatia Valide Alternative per l’integrazione https://www.facebook.com/Promovam-Oamenii-de-acasa-in-diaspora-169426846753192  
         
10 aprilie 2016, Padova, Italia
Valide Alternative per l’Integrazione – Asociatie de promovare sociala
via Santa Sofia, 5 , Padova, Italia
Valide Alternative per l'Integrazione
-associazione di promozione sociale-
www.validealternative.com
www.facebook.com/validealternative

cell +39 37 33 44 3526
via Santa Sofia, 5,
Padova (Italia)
Echipa OAMENII DE ACASA
www.oameniideacasa.ro
office@oameniideacasa.ro

Skype: oameniideacasa
Tel. +40760-70.20.20
Centrul de Permanență Turț,
Piața Eroilor nr.247 (Jud. Satu Mare)

Nessun commento:

Posta un commento