La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 5 aprile 2016

Votul în străinătate

De la 1 aprilie te poți înscrie în Registrul electoral, inclusiv cu opțiunea pentru votul prin corespondență!

Modelul cererii - format pdf
Modelul cererii - format word

La alegerile parlamentare din acest an ai mai multe variante de vot: prin corespondență, la o secție de votare din apropierea locuinței sau la secțiile de votare organizate pe lângă ambasadele, consulatele, oficiile consulare și institutele culturale ale României în străinătate.
Poți vota prin corespondență dacă te înscrii în Registrul electoral cu această opțiune. Consultă ”Ghidul alegătorului român din străinătate” pentru procedura de înscriere în Registrul electoral, inclusiv cu opțiunea pentru votul prin corespondență!
Poți solicita înființarea unei secții de votare în apropierea locuinței. Consultă Registrul electoral pentru a afla la ce secție de votare ai fost arondat!
Implică-te în alegerile parlamentare din 2016! Fii expert electoral sau operator de calculator în secțiile de votare! Consultă pliantele ”Expertul electoral” și ”Operatorul de calculator în secțiile de votare” și află ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a ocupa aceste funcții la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților!

Sursa: Autoritatea Electorala Permanenta

Nessun commento:

Posta un commento