La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 30 marzo 2018

Asociatia Romanilor din Italia continua ciclul de actiuni umanitare “SOS Romania”


Joi, 22 martie 2018 - Asociatia Romanilor din Italia (ARI) in colaborare cu partenerii sai privilegiati CCIRO Italia, Absolut TV si Salvamamme au continuat calendarul de actiuni initiat in urma cu multi ani, “SOS Romania”, program prin care sunt distribuite cantitati importante de ajutoare, bunuri pentru copii si pentru adulti. Pentru o zi, Fabiora Ionescu, Ludmila Sfirloaga si Ardeleanu Georgiana de la Consiliul Judetean Prahova impreuna cu Corneliu Ioan Dinu - vicepresedinte CCIRO Italia si jurnalistul Vlad Ionescu au fost volunatari ai Asociatiei Romanilor din Italia.

“Prin actiunea intreprinsa in preajma Sfintelor Sarbatori Pascale la Centrul After School “Flori de Migdal” din Gura Vadului, judetul Prahova, actiune care va fi inclusa in calendarul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri, am descoperit o comunitate puternica pastorita de primarul Lungu Constantin. Beneficiarii acestei actiuni au fost aproximativ 75 de copii si tot atatia adulti. Intrucat vremea instabila si anevoioasa din aceste zile nu a mai permis reprezentantilor ARI sa continue aceste actiuni, domnul primar Lungu, un om de buna credinta, a acceptat sa devina voluntar ARI pentru inca cateva zile urmand sa mearga cu bunuri (imbracaminte donata de ARI) in centrele de batrani din judetele Prahova si Buzau. Prin aceste actiuni, ne propunem in anul Centenarului sa intarim sentimentul de solidarietate intre romanii plecati si cei ramasi acasa. Multumesc celor care au facut posibila realizarea acestei actiuni, prin implicarea lor, in special domnului Teodor Blendea, roman de succes in Italia care a sustinut partial logistica evenimentului. Multumesc domnului primar Lungu si il asigur pe aceasta cale ca ne vom intoarce in comuna Gura Vadului si cu alte proiecte de anvergura” a declarat Eugen Terteleac, presedintele Asociatiei Romanilor din Italia.

Video - reportaj: https://www.youtube.com/watch?v=sgjIzxKgDyE

Biroul de comunicare ARI

Associazione dei Romeni in Italia
Via del Fringuello, 50 A, Roma
Tel. / Fax. +39 06263162
www.associazionedeiromeni.it

Nessun commento:

Posta un commento