La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 3 marzo 2018

Martisorul Centenarului


Comunicat de presa

Roma, 2 martie 2018

Martisorul Centenarului

Duminica 4 martie, romanii din Italia sunt invitati sa participe la deschiderea ciclului de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri, intalnire organizata de Asociatia Romanilor din Italia, Absolut TV si Dacia TV.

“Martisorul Centenarului” aduna laolalta comunitatea romanilor si a basarabenilor din Italia, autoritati romane si italiene sub traditionalul slogan “impreuna pentru a ne cunoaste mai bine”.

Mari promotori ai valorilor culturale a neamului romanesc: Gabriel Cotabita, Silvia Zagoreanu, Constantin Bahrin, Ansamblul “Dor Calator”, Eugen Patrascanu, Constantin de la Botosani vor deschide evenimentul si vor intari spiritul de unitate al romanilor prezenti. Remember Cenaclul Flacara cu Andrei Paunescu si invitatii sai: Magda Puskas, Vasile Mardare, Vanghele Gogu, Claudia Serdan vor aprinde flacara romanismului de pretutindeni si vor aduce un omagiu si respectul cuvenit pentru cei care au facut posibil ca poporul roman sa fie demn de ceea ce reprezinta Romania astazi.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni si a Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru romanii de pretutindeni.

Promo “Martisorul Centenarului”: click aici

Centenarul Marii Uniri

Marea Unire din 1918 a constituit un proces istoric desfasurat in anul 1918, pe fondul framantarilor ce au marcat Europa la inceputul secolului si care au schimbat in profunzime situatia politica, economica si socio-culturala a multor popoare din Europa si au facut ca, provinciile locuite in majoritate de romani, sa-si implineasca un ideal vechi de secole:

Unirea tuturor provinciilor istorice locuite de romani in cuprinsul aceluiasi stat national, Romania.

Marea Unire din 1918 a fost si va ramane pagina cea mai sublima a istoriei romanesti. Maretia sa sta in faptul ca desavarsirea unitatii nationale nu este opera nici a unui om politic, nici a unui guvern, nici a unui partid sau armate, este fapta istorica a intregii natiuni romane, realizata din constiinta profunda a unitatii neamului.

Asociatia Romanilor din Italia

Nessun commento:

Posta un commento