La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 22 luglio 2012

Ministerul Afacerilor Externe a demarat pregătirile pentru organizarea Referendumului naţional pentru demiterea Preşedintelui României

Centrul de presăComunicat de presă
Data: 12.07.2012

Ministerul Afacerilor Externe, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, a demarat pregătirile pentru organizarea Referendumului naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iulie 2012, în cadrul ambasadelor şi oficiilor consulare ale României în străinătate.

Pentru organizarea şi asigurarea bunei desfăşurări a Referendumului naţional, la nivelul MAE, au fost întreprinse următoarele măsuri: a fost înfiinţat un grup tehnic auxiliar, care va acţiona, în cadrul MAE, pe durata organizării, funcţionării şi finalizării rezultatelor Referendumului; au fost transmise instrucţiuni misiunilor diplomatice ale României în străinătate pe tema organizării Referendumului naţional, conform legislaţiei în vigoare (HG nr. 682 - 687 din 7 iulie 2012); a fost stabilit cadrul de comunicare şi colaborare cu instituţiile implicate în procesul electoral - Autoritatea Electorală Permanentă şi Biroul Electoral pentru Secţiile de Votare organizate în afara ţării. De asemenea, a fost stabilită lista secţiilor de votare din străinătate (150 de secţii de votare în întreaga lume, dintre care opt în teatrele de operaţiuni în care România are trupe).

Pentru a accesa lista secţiilor de votare din străinătate, click AICI.

Potrivit legislaţiei în vigoare privind organizarea şi desfășurarea referendumului, atribuţiile MAE sunt de ordin administrativ - organizatoric şi constau printre altele în: numerotarea şi organizarea secţiilor de votare din străinătate din punct de vedere logistic; distribuirea către birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate a buletinelor de vot, a ştampilelor şi a celorlalte materiale necesare pentru derularea procesului de vot. Totodată, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe, Biroul Electoral Central acreditează observatorii din partea unor organisme şi instituţii străine şi reprezentanţii mass-media străine. Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă asigură personalul auxiliar, pe bază de voluntariat, la Biroul Electoral pentru Secţiile de Votare organizate în afara ţării. De asemenea, MAE asigură sediul Biroului Electoral pentru Secţiile de Votare organizate în afara ţării.

Ministerul Afacerilor Externe a inaugurat o secţiune destinată Referendumului naţional pe site-ul MAE. Secţiunea va fi actualizată permanent cu materiale informative legate de desfăşurarea Referendumului naţional în străinătate şi poate fi accesată deja pe pagina de internet a MAE la adresa: http://www.mae.ro/referendum2012.
În cadrul secţiunii se vor regăsi informaţii referitoare atât la atribuţiile MAE în cadrul Referendumului naţional, legislaţia aferentă, procedura de acreditare a mass-media şi a observatorilor externi, precum şi alte elemente utile pentru votantul din străinătate. Pagina va fi actualizată progresiv pe măsură ce vor fi disponibile informaţii noi.

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

Nessun commento:

Posta un commento