La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 22 luglio 2012

România are un nou Preşedinte: Crin Antonescu intră, Traian Băsescu iese din Palatul Cotroceni

de Sorina Ionaşc, Departamentul Politic 10.07.2012

Crin Antonescu a preluat mandatul de preşedinte interimar de la Traian Băsescu, asta după ce Curtea Constituţională a constatat că procedura de suspendare a preşedintelui este constituţională. După ce a predat mandatul, preşedintele suspendat a plecat, salutând jurnaliştii de afară. [...]
Administraţia Prezidenţială a anunţat deja că a fost predată funcţia de preşedinte al României, de către Traian Băsescu, preşedintelui interimar Crin Antonescu. După ce a părăsit Palatul Cotroceni, preşedintele suspendat a plecat cu maşina personală, făcând-le cu mâna ziariştilor aflaţi la poartă.

Cu toate acestea, preşedintele suspendat nu a plecat singur de la Cotroceni. Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a fost eliberat din funcţie, începând de luni, potrivit unui decret semnat vineri, iar purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Bogdan Oprea, şi-a dat demisia astăzi. "Mi-am depus începând de azi demisia din funcţie. Voi lucra la campania pentru referendum a preşedintelui Băsescu", a declarat Bogdan Oprea, pentru Mediafax.

Înainte de prelua mandatul de preşedinte, Antonescu a predat şi şefia Senatului senatorului Petru Filip.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, este preşedinte interimar al României, a decis luni CC, constatând că procedura de suspendare a lui Traian Băsescu din funcţia de şef al statului a fost respectată. Curtea Constituţională a examinat cererea privind constatarea existenţei împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.

"În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a hotărât: 1. Constată că procedura privind suspendarea din funcţia de Preşedinte al României a domnului Traian Băsescu a fost respectată; 2. Constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României; 3. Constată că, în conformitate cu dispoziţiile art.98 alin.(1) din Constituţie, interimatul funcţiei de Preşedinte al României se asigură de preşedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurenţiu Antonescu", se arată într-un comunicat al Curţii.
Curtea precizează că argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate va fi prezentată în cuprinsul hotărârii, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

"Hotărârea este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Parlamentului şi Guvernului", precizează Curtea.

Referendumul de demitere urmează să aibă loc pe 29 iulie.

Sursa: Gândul


Leggi anche:
Sorte del presidente rumeno al voto
Romania/ Ue resta "preoccupata" per crisi politica

3 commenti:

ana ha detto...

Sint foarte multumita de schimbarea presedintelui,ii doresc numai o puscarie greoaie.

Anonimo ha detto...

SUNT DEACORD CU ANA.CACARAU LA PUSCARIE!!!!!!

Anonimo ha detto...

Nu sunt deloc deacord sa aiba mila Dumnezeu de romania ca oameni tot absani is.

Posta un commento