La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 18 marzo 2013

Românii, otrăviţi cu pesticide în Italia. Carabinierii sunt la un pas să îl prindă pe făptaş

O.P. 18 Mar 2013

Carabinierii din Sicilia sunt pe urmele persoanei care i-a otrăvit pe cei trei copii români, din care unul a murit. Făptaşul a lăsat, la intrarea casei românilor, o cutie cu bomboane, portocale şi vin, otrăvite cu Carbofuran, un pesticid puternic.

Substanţa este interzisă, din 2008, în Uniunea Europeană, dar se găseşte, încă, pe piaţa neagră. În aceeaşi zonă a fost ucis un alt român, muncitor agricol, al cărui cadavru a fost găsit sâmbătă.

Anchetatorii afirmă, însă, că această nouă crimă nu are legătură cu otrăvirea copiilor.

Sursa: Antena3

Nessun commento:

Posta un commento