La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 14 settembre 2014

Burse de cercetare şi formare postuniversitară şi postdoctorală "Nicolae Iorga" la Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneţia‏

Agenţia de Credite şi Burse de Studii a anunţat lansarea programului de burse de cercetare şi formare postuniversitară şi postdoctorală "Nicolae Iorga" la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Veneţia pentru anul universitar 2014-2015. Bursele se acordă în domeniile istorie şi ştiinţe sociale, arheologie, arhivistică, biblioteconomie, filologie clasică şi modernă, istoria artei şi arhitectură, literatură şi studii literare, arte, ştiinţe economice şi ştiinţe exacte, pentru o perioadă de minimum două luni consecutive şi maximum doi ani universitari consecutivi.

Pot participa la concurs cetăţenii români cu domiciliul stabil în România, care provin din instituţii de învăţământ acreditate (în condițiile prevăzute de Regulament), au cunoștințele lingvistice necesare și pot face dovada obţinerii acceptului de coordonare a proiectului pe durata stagiului de cercetare/formare, din partea unui profesor român /profesor din Italia specialist în domeniul în care se solicită bursa.

Termenul limită de depunere a candidaturilor este 30 septembrie 2014.

Informații detaliate pot fi găsite pe site-ul www.roburse.ro.

Nessun commento:

Posta un commento