La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 17 novembre 2015

Italia - România, amical marcat de doliu


Claudiu Keșeru (dreapta) și Lucian Sânmărtean,
oameni de bazi ai naționalei FOTO: LIBERTATEA
Autor: Andrei Călin | marţi, 17 noiembrie 2015

Jocul ce se va disputa diseară, la Bologna, va fi precedat de un triplu moment de reculegere

Naționala de fotbal a României joacă, în această seară, de la ora 21.45 (în direct la Pro TV), ultimul meci al anului.

Calificați la Euro 2016, „tricolorii” întâlnesc Italia, într-o confruntare amicală găzduită de stadionul „Renato Dall’Ara” din Bologna.

Tricouri speciale pentru „tricolori”

La fel ca și alte evenimente sportive ce se desfășoară în această perioadă, și meciul Italia - România va fi marcat de doliu și măsuri sporite de siguranță. După tragedia petrecută la „Colectiv”, oficialii ambelor federații au decis că încasările rezultate în urma vânzării biletelor vor fi donate familiilor victimelor. Până aseară, organizatorii vânduseră 18.000 de bilete.

România a obținut ultima victorie împotriva Italiei în 1989, într-un amical disputat la Sibiu, scor 1-0

Mai mult, jucătorii români își vor dona o parte din primele de calificare la Campionatul European.

Banderole pentru cei dispăruți la Paris

De asemenea, s-a decis că se va ține un moment de reculegere, iar „tricolorii” vor îmbrăca tricouri confecționate special pentru acest eveniment, cu numerele scrise pe fond negru și inscripționate cu numele celor dispăruți.

Între timp, momentului de reculegere i s-au mai adăugat două evenimente triste. Unul este legat de dispariția fostului stelist Lucian Bălan, iar cel de-al doilea vizează victimele atentatelor petrecute la Paris, vinerea trecută.

De altfel, fotbaliștii celor două echipe vor purta și banderole negre, în memoria celor uciși în capitala Franței. Dincolo de contextul trist în care se dispută amicalul, întâlnire va reprezenta un bun prilej pentru ca Anghel Iordănescu să-și clarifice ideile despre angrenajul primei reprezentative.

Selecționerul a anunțat că este interesat și de prestația oamenilor săi, dar și de rezultatul obținut contra „Squadrei Azzurra”.

Sursa: Evz.ro

Nessun commento:

Posta un commento