La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 7 gennaio 2020

Cozi mari la ieșirea din țară, mii de români se întorc la muncă în străinătate

Cozi mari la ieșirea din țară, mii de români se întorc la muncă în străinătate sau pleacă în excursie

scris sâmbătă 4 ianuarie 2020

Timpii de așteptare la ieșirea din țară prin punctele de trecere a frontierei Nădlac I (pe DN 7) și Nădlac II (pe autostrada paneuropeană) au ajuns la două ore, sâmbătă dimineață, cele două puncte fiind folosite la capacitatea maximă pentru tranzitare.

Conform aplicației online de monitorizare a traficului de pe site-ul Poliției de Frontieră, la Nădlac I sunt deschise trei artere pe sensul de ieșire din țară și două pe intrare, iar la Nădlac II sunt deschise nouă artere la ieșire și două la intrarea în România. Cu toate acestea, cel puțin 120 de minute se așteaptă pentru verificarea documentelor celor care pleacă din țară.

Aplicația menționează că aglomerația este cauzată de numărul mare de călători și vehicule care tranzitează frontiera.

Reprezentanții Poliției de Frontieră Arad au declarat, pentru Agerpres, că aglomerația este mai mare decât vineri, când mii de români au început să se întoarcă la locurile lor de muncă din străinătate, după ce au petrecut sărbătorile în țară alături de familii.

Traficul este în creștere în condițiile în care în weekend mulți români din vestul țării obișnuiesc să plece în excursii în Ungaria sau Austria.

Sursa: Profit.ro



Citeṣte şi:
Aglomeraţie la vama Nădlac II – românii se întorc la muncă în străinătate
Aglomerație la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac

Nessun commento:

Posta un commento