La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 8 gennaio 2020

Isee 2020, atenție la documente

8 ianuarie 2020

Pentru ISEE 2020 (Indicatorul situației economice echivalente) este necesar:
- patrimoniul mobiliar și imobiliar din 2018, nu cel din 2019,
- declarația 730 din 2019 referitoare veniturile din 2018, și
- mașinile pe care le posedați la data cererii (în 2020).

Practic nu este nevoie să mergeți la bancă și la poștă, unde aveți conturile și cărțile postepay, pentru situația financiară la sfârșitul anului și media anuală, că o aveți de anul trecut, în ISEE 2019, dacă l-ați făcut.

Adresați-vă la CAF (Centru de asistență fiscală), lângă un Sindicat, cu Isee, DSU (Declarația substitutivă unică) și documentele de anul trecut, pentru a verifica datele din DSU, și ultima Declarație 730.

Completarea documentului DSU pentru ISEE de CAF este gratuită.

ISEE efectiv, emis de INPS, se ridică tot la CAF după aproximativ o săptămână.

DSU conține informațiile personale, de venit și de proprietate necesare pentru a descrie situația economică a familiei, cu care se obține indicatorul ISEE pentru cererea de prestații sociale subvenționate.
                                                     Catalina Sava
                                         (catalina@romeninitalia.com)
DSU 2020
Lista documentelor necesare ISEE 2020

Nessun commento:

Posta un commento