La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 20 febbraio 2020

Tragedie într-o familie de români din Italia: băiatul de 4 ani a murit din cauza unui atac de cord

de Liviu Ludovic / 10 feb 2020

Băiatul în vârstă de numai 4 ani al unor români stabiliți în Italia a murit din cauza unui atac de cord.

Tragedie într-o familie de români din San Demetrio ne'Vestini (regiunea Abruzzo). Lucas, în vârstă de numai 4 ani, a murit din cauza unui atac de cord.

Potrivit publicației abruzzoweb.it, băiatul suferea de o boală congenitală gravă și făcea des crize respiratorii din ce în ce mai severe.

Din păcate, atacul de cord suferit duminică a fost și ultimul pentru cel mic. Părinții lui au sunat imediat la 118, micuțul fiind transportat în stare gravă la spitalul San Salvatore din L'Aquila. Medicii care l-au luat în primire şi-au dat seama rapid că situaţia este una gravă şi l-au declarat pe Lucas caz de cod roşu.

Din păcate, după doar câteva minute de când a ajuns la spital, băiatul a fost declarat mort.

Vestea a căzut ca un trăznet pentru comunitatea locală, familia de români fiind foarte bine integrată și apreciată în localitate.

Silvano Cappelli, primarul localităţii San Demetrio ne'Vestini, a declarat: "Îi ştiu pe părinţi. I-am întâlnit de mai multe ori. Sunt oameni foarte bine integraţi în comunitatea noastră. Știu că băiatul avea o problemă gravă de sănătate. Este o lovitură dureroasă pentru întreaga comunitate. Astăzi este o zi foarte tristă".

Sursa: ŞtiriDiaspora

Nessun commento:

Posta un commento