La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 14 luglio 2020

Instalarea tinerilor fermieri din Diaspora: sprijin de 50.000 de euro pentru înființarea unei ferme

Sprijin pentru tinerii din Diaspora care vor să se întoarcă în România și să pornească o afacere în agricultură! După ce Ministrul Agriculturii Adrian Oros a anunțat că tinerii care se întorc din străinătate vor fi ajutați cu fonduri europene, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească toți cei care doresc să beneficieze de sprijnul de până la 50.000 de euro, complet nerambursabil. (Vezi GHIDUL SOLICITANTULUI pentru sM 6.1 – Instalarea Tinerilor Fermieri 2020)

Când se depun proiectele

Ce sumă este alocată pentru tinerii fermieri

Ce vârstă trebuie să ai ca tânăr fermier

Condiții pentru tinerii din Diaspora

Tânărul fermier trebuie să fie instalat ca șef de fermă

Cum se face instalarea tinerilor fermieri

Cât de mare trebuie să fie ferma unui tânăr eligibil

Finanțarea maximă pentru tinerii fermieri

Cum se plătește sprijinul nerambursabil pentru tineri

Etapele instalării ca tânăr fermier prin AFIR

Când se depun proiectele

Finanțarea fermelor înființate de către tinerii întors din străinătate se face prin submăsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, în cadrul căreia se depun proiecte. Potrivit celor mai recente declarații oficiale, următoarea sesiune de depunere – cea care include și finanțarea pentru tinerii întorși din străinătate, ar urma să înceapă din data de 15 iulie, iar proiectele, care trebuie să includă și un plan de afaceri, se depun online, la AFIR.

 

Ce sumă este alocată pentru tinerii fermieri

Suma totală alocată pentru sesiunea din 2020 a submăsurii 6.1 este de circa 43 de milioane de euro, dintre care 20 de milioane de euro reprezintă alocarea pentru tinerii întorși în România. În cadrul acestei submăsuri nu se acordă o finanțare specială pentru tinerii din zona montană.

Ce vârstă trebuie să ai ca tânăr fermier

Condiția principală de eligibilitate pentru accesarea finanțării prin ”Instalarea Tinerilor Fermieri” este legată de vârsta beneficiarului. Conform legislației europene, tânărul fermier reprezintă „o persoană cu vârsta de până la 40 de ani (inclusiv cu o zi înainte de a împlini 41 de ani) la momentul depunerii cererii, care deține competențele și calificările profesionale adecvate și care se stabilește pentru prima dată într-o exploatație agricolă ca șef al respectivei exploatații”. Vârsta minimă pentru accesarea fondurilor europene este de 18 ani împliniți la depunerea cererii.

Condiții pentru tinerii din Diaspora

În cadrul acestei sesiuni de depunere de proiecte, vor beneficia de alocare distinctă tinerii cetățeni români (cu vârsta de cel puţin 18 ani împliniţi și până la 41 de ani neîmpliniți la data depunerii Cererii de finanțare) din afara granițelor țării care se instalează ca șefi/manageri ai

exploatației și care îndeplinesc cel puțin una dintre condițiile următoare:

– au absolvit în ultimul an calendaristic dinaintea depunerii cererii de finanțare un program de studiu în domeniul agricol: postuniversitar, universitar, preuniversitar, atât în țări membre UE sau în țări terțe UE;

– au avut un loc de muncă în țări membre UE sau în tări terțe UE, în domeniul agricol, cel puțin 3 luni în ultimul an dinaintea depunerii cererii de finanțare.  Citeşte mai departe în agrointeligenta.ro.

Nessun commento:

Posta un commento