La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 15 luglio 2020

Sprijin și orientare pentru 14 elevi de liceu români din Italia și România în cadrul programului “Mentorat pentru Succes” Milano

14 mentori, profesioniști români voluntari din cadrul comunității GRASP Milano și 14 elevi de liceu români, 9 de la Colegiul Economic din Buzău și 5 din zona Milano au participat la prima ediție a programului  “Mentorat pentru succes”, organizat de GRASP - Global Romanian Society of Young Professionals la Milano.
“Mentorat pentru succes” este un program de dezvoltare interpersonală și profesională adresat profesioniștilor români din Milano și elevilor români de liceu din România și Italia. Transferul de cunoștințe și experiențe ajută la crearea unei conexiuni între tinerii profesioniști și elevi, și este o ocazie excelentă pentru aceștia din urmă de a-și forma o atitudine încrezătoare față de viitorul lor profesional.

Programul s-a desfășurat în 2020, din februarie până în mai și pe parcursul celor patru luni, mentorii și elevii mentorați au avut discuții online pe subiecte, precum aspirațiile și pasiunile elevului, alegerea universității, studiul la o universitate de profil din România și/sau din străinătate, construirea unei cariere de succes și au luat parte la o serie de ateliere de dezvoltare personală și profesională organizate de echipa GRASP Milano


Salma Iorgu
GRASP Milano

Contact: Ana-Maria Manole, Președinte GRASP Milano milano@mygrasp.org  

1 commento:

JackMason ha detto...

până în mai și pe parcursul celor patru?

Posta un commento