La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 16 agosto 2013

OTV se întoarce via Italia. Dan Diaconescu dă gratuit două milioane de antene

25 July 2013

Autor: Anca Simionescu

Patronul OTV anunţă că va relua emisia, prin satelit, pe baza unei licenţe luate în Italia. Surse apropiate lui Diaconescu spun că ar fi de fapt două licenţe. Pentru a realiza emisiuni în direct, vedetele OTV vor fi obligate să stea în Italia. Vedete grilei va fi "talk-show-ul thriller".

Dan Diaconescu, Florin Condurăţeanu, Sorin Ovidiu Bălan şi compania sunt gata să se întoarcă pe micile ecrane

Dan Diaconescu, Florin Condurăţeanu, Sorin Ovidiu Bălan şi compania sunt gata să se întoarcă pe micile ecrane
prevnext1
Dan Diaconescu este plin de surprize. Când nimeni nu mai credea, OTV se întoarce spectaculos pe micul ecran, cu licenţă din Italia şi cu emisiunile în direct realizate acolo. Mai mult, liderul PP-DD este gata să pună la bătaie, gratuit, două milioane de antene-satelit pentru membrii partidului.

"Iniţial, am achiziţionat în România două licenţe: One TV şi Top TV. Când Diaconescu şi Condurăţeanu s-au dus la CNA şi au recunoscut că le aparţin, amândouă licenţele au fost anulate cu unanimitate de voturi. Aşa s-a luat decizia să se cumpere două licenţe pe teritoriul UE, din care una în Italia. "Ne vom supune legilor de acolo şi vom plăti taxe în ţările respective. Vom fi aşa, un fel de Noua Europa Liberă a României noastre", explică Sorin Ovidiu Bălan, realizator OTV, pentru EVZ.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a ridicat licenţa OTV pe 22 ianuarie 2013. Soluţia găsită de Dan Diaconescu fentează astfel deciziile şi controlul CNA, care sunt exercitate doar pe teritoriul României şi pentru licenţele audiovizuale înregistrate aici. Patronul OTV va scoate însă din buzunar mai mulţi bani. "Este foarte scump. Numai licenţa, cazarea şi transportul nostru cât costă. Noi, aşa zisele vedete ale OTV-ului, practic o să ne mutăm acolo. Nu suntem pretenţioşi, dar o cameră cu pat şi baie tot ne trebuie", explică Sorin Ovidiu Bălan.

Cum se "prinde" OTV

Jurnalistul a confirmat pentru EVZ că emisia OTV va fi reluată în luna septembrie, iar acum se poartă discuţii cu societăţile de cablu pentru preluarea postului. "Cabliştii ar fi interesaţi să ne preia, aşa cum au fost şi până acum. Mai ales că, după pauza asta, vă daţi seama ce audienţă o să facem. Suntem însă pregătiţi să dăm gratuit antene - nu este o elucubaraţie a lui Dan Diaconescu - sunt şi firme de cablu care dau antena gratuit. Avem circa două milioane de antene şi vrem să le dăm membrilor noştri de partid", zice Bălan.

Cum arată grilă

"Vom transmite 24 din 24 de ore. O să venim cu o nouă grilă, care va cuprinde talkshow-ul lui Diaconescu, un pic schimbat. Eu voi avea intervalul 18-20, probabil în direct şi pe care o să-l împart cu Florin Condurăţeanu, şi mai realizez două emisiuni, din care una o să fie "Brigada mobilă". O să renaştem talk-show-ul de tip thriller, deci fără Magda Ciumac&Co, care, să recunoaştem, era o pată de culoare", a încheiat Bălan.

"Vom fi un fel de Noua Europa Liberă a României. Poate o să punem şi deschiderea cu Rapsodia."
Sorin Ovidiu Bălan, jurnalist

Diaconescu se va supune legilor din Italia

Vestea întorcerii OTV pe sticlă nu a ajuns încă la CNA. Narcisa Iorga (foto) confirmă însă că este legal să achiziţionezi o licenţă într-o ţară de pe teritoriul UE şi să emiţi în România.

"Dan Dia­conescu va plăti taxele la nivel european, în euro. Cumpărarea licenţei pe teritoriul UE scoate OTV de pe principiul must carry. Diaconescu va trebui să poarte discuţii cu cabliştii, pentru ca postul să fie introdus în grilă. Consiliul Naţional al Audiovizualului va face monitorizări, ca şi pentru celelalte canale, şi dacă membrii CNA vor ajunge la concluzia că au fost încălcate unele reguli, vom sesiza instituţia din Italia ce se ocupă de audiovizual. După cum se ştie, în UE amenzile sunt cu mult mai mari decât în România, ajungând chiar la zeci de mii de euro", atrage atenţia Narcisa Iorga (foto).

Sursa: EVZ.ro

Nessun commento:

Posta un commento